Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje u tijeku

Požar u Splitu: Materijalna šteta iznosi oko 100.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 100 tisuća kuna iznosi materijalna šteta u požaru koji je u utorak navečer buknuo u Sitnom Donjem kada je izgorjelo 153 hektra borovine, makije i niskog raslinja, doznaje se od splitske policije koja traga za piromanom.

Očevidom u mjestima Sitno Gornje i Sitno Donje utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar.

U vatrenoj stihiji je izgorjela i jedna baraka sa građevinskim materijalom, više stabala maslina i raznih voćaka te 20-tak električnih stupova.

Vatra je buknula u utorak iza 19,30 sati, prvo u Sitnom Donjem, a onda se nošena jakom burom proširila i na Sitno Gornje. U jednom trenutku vatra je zaprijetila i kućama, zbog čega su dvije starije osobe na osobni zahtjev bile evakuirane, no niti jedna kuća nije bila zahvaćena.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura"

>> FOTO Velik požar kod Splita pod kontrolom, ozlijeđen vatrogasac

Više od 150 gasitelja s područja cijele Županije splitsko-dalmatinske sa 40 vozila cijelu se noć borilo s požarom, a ujutro su im u pomoć priskočila dva kanadera koji su požar ubrzo lokalizirali.

Policije je izvijestila da je u tijeku kriminalističko istraživanje kojim bi trebali otkriti tko je osoba koja je potpalila taj najveći ovogodišnji požar u županiji. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene