Novac,ilustracija (Foto:Pixsell,Dubravka Petric)
Novac,ilustracija (Foto:Pixsell,Dubravka Petric) Foto: Pixsell,Dubravka Petric

Zagrebačka policija uhvatila je dvije prevarantice i završila istragu nad njima.


Policija sumnja da je prva, 48-godišnja zaposlenica banke u Novom Zagrebu, početkom godine klijentici pokrala ušteđevinu.

Sumnja se da je u siječnju 2019. godine u poslovnici banke bez znanja i odobrenja klijentice banke provela transakciju zatvaranja oročenog depozita i gotovinske isplate štednje u iznosu od 20.000 eura.

U travnju prošle godine je u poslovnici na Trešnjevci provela fiktivne transakcije kojima si je uzela iznos od 35.500 kuna. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 184.000 kuna.

Potpisivala ugovore s tuđom osobnom iskaznicom

Vezani članci Dvije osobe ranjene u pucnjavi u Zagrebu - 3 Pucnjava u Zagrebu: Nakon svađe ispaljeno više hitaca, teško ozlijeđeni muškarac i žena Pucnjava u zagrebačkoj Dubravi Poznati detalji pucnjave u Dubravi: Došao taksijem i rekao vozaču da ga pričeka pa pucao u muškarca

Druga prevarantica je 30-godišnjakinja. Policija sumnja da je 10. siječnja i 14. siječnja, putem web shopa, oštetila dva trgovačka društva.

Radi se o tome da se 30-godišnjakinja poslužila s preslikom osobne iskaznice 67-godišnjakinje i potpisala pet pretplatničkih ugovora na ime oštećene, aktivirala određene tarife i na taj način kupila pet mobitela.

Prilikom preuzimanja mobitela na dostavnicama je krivotvorila potpis 67-godišnjakinje kao i na Potvrdama o zasnovanom pretplatničkom ugovoru. Nakon toga je tri mobitela prodala putem oglasnika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv obje osumnjičene podnesena su posebna izvješća nadležnom državnom odvjetništvu.