Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nešto manje od 40 grama amfetamina ''speed'', presreli su policajci u šibenskoj pošti nakon saznanja da je tu drogu na skrivenom dijelu interneta, takozvanom ''Deep webu'', naručio 22-godišnjak, izvijestila je u petak šibensko-kninska Policijska uprava.


Riječ je o nastavku slučaja od prošlog tjedna kada je taj 22-godišnjak s vršnjakinjom uhićen zbog raspačavanja ''speeda'' nabavljenog na ilegalnoj tržnici droga na mračnom dijelu interneta.

Inspektori za narkotike u četvrtak su po nalogu šibenskog Županijskog suda izuzeli iz pošte paketić pristigao na adresu 22-godišnjaka i u njegovoj nazočnosti otvorili pošiljku u kojoj je bio amfetamin u prahu, ukupno 33,9 grama droge ''speed''.

Djevojku, koju sumnjiče da je proteklih mjeseci u dva navrata na isti način naručila 25 pa 50 grama i tako posredovala u nabavljanju droge, ovoga puta ne dovode u vezu s tim kaznenim djelom.

''Deep Web'' je nekomercijalni internetski prostor kojem se ne pristupa klasičnim pretraživačima poput Googlea, a na kojem cvate ilegalno tržište droga. Slično kao što se trguje na eBayu, tamo se prodaje droga i druga ilegalna roba poput oružja, ukradenih umjetnina, a moguće je i naručiti nečije ubojstvo.

Zbog naručivanja ''speeda'' kojeg je u pošti presrela šibenska policija, 22-godišnjaka će prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu za neovlaštenu proizvodnju i promet droga. (Hina)