U policijskoj akciji zaplijenjene ručne bombe
U policijskoj akciji zaplijenjene ručne bombe Foto: PU Zagrebačka

Uhićen je muškarac koji je nasilno pokušao naplatiti dug od 29-godišnjaka s područja Sesveta te za taj posao angažirao i bombaša. U akciji je policija zaplijenila čak 13 ručnih bombi.


Nevraćeni dug od 15 tisuća eura bio je po povod za nasilne pokušaje naplate koji su trajali čak dvije godine, a kulminirali su bacanjem bombe pred kuću dužnika. 

Vezani članci Slika nije dostupna Eksplozija bombe u Botincu: Osumnjičenom mjesec dana istražnog zatvora Slika nije dostupna Policija i dalje traga za 'bombašem' iz Kaštel Lukšića

Novac je potraživao 25-godišnjak koji je muškarcu s područja Sesveta koji mu je bio dužan, kontinuirano dolazio kući te ga, kako policija kaže, držao u neprestanom stanju straha. Policija nije objavila identitet uhićenog muškarca, a mediji su već ranije pisali da je riječ o Matiji Hrgoviću, bratu slavnog boksača Filipa Hrgovića

Znao je doći sam, ali bi nekad vodio i "pojačanje", no policija još nije otkrila identitet tih ljudi. U nekoliko je navrata i porazbijao prozore na kući svog dužnika. 

Jedan nasilan pokušaj naplate zabilježen je i 9. rujna 2018. kada je dužniku razvalio ulazna vrata stana. 

Međutim, sav trud bio mu je uzaludan, pa je odlučio svoje prijetnje podići na višu razinu. Angažirao je policiji još uvijek nepoznatu osobu da baci ručnu bombu u dvorište kuće dužnika, što je taj nepoznati i učinio 25. siječnja oko 3 sata ujutro.

Tom je prilikom oštećena kuća dužnika, ali i okolne kuće, a ukupna šteta procijenjena je na sedam tisuća kuna.

Istražujući ovaj slučaj, policija je pretražila stan i druge prostorije 28-godišnjaka na području Sesveta za kojeg je posumnjala da bi mogao biti bombaš iz ove priče. Tom je prilikom pronađeno čak 13 ručnih bombi koje su mu oduzete, a mladić je zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, priveden. Ipak, kriminalističkim istraživanjem nije utvrđena povezanost tog muškarca s bacanjem bombe na kuću dužnika.