Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vozač kampera, koji je izazvao fatalnu prometnu nesreću na zagrebačkoj obilaznici u kojoj su poginula dva radnika HAC-a, rekao je da 'nije primjetio da je izazvao nesreću'.


Nakon kriminalističke obrade policija je utvrdila kako je 69-godišnji Nijemac odgovoran za izazivanje prometne nesreće 20. listopada, oko 18 sati, na autocesti A3, izvijestila je PU zagrebačka.

Vezani članci Prevrtanje kamiona (Foto: Screenshot/YouTube) Pametnjaković promašio skretanje pa se zaustavio nasred autoceste i izazvao prevrtanje kamiona Promet na Hrvatskim Autocestama (Foto: Dnevnik.hr) Objavljeni podaci: Tijekom sezone na autocestama 22 milijuna vozila, naplaćeno 1,22 milijarde kuna cestarine

>> Zagreb: U naletu automobila poginula dva radnika na zaobilaznici

U toj nesreći poginuli su 49-godišnji i 59-godišnji djelatnici HAC-a, dok je treći djelatnik (54) lakše ozlijeđen u nesreći.

Policija je Nijemca pronašla jer je ponovno ušao u Hrvatsku, a on nije bio niti svjestan kako je protiv njega raspisana potraga, jer isto tako nije niti primijetio da je izazvao nesreću.

Podsjetimo, nesreća se dogodila tako što je kamper naglo skrenuo iz desne u lijevu traku te se tako ispriječio drugom vozilu, koje je prilikom kočenja naglo zakočilo, prešlo u desnu traku te naletjelo na navedene djelatnike HAC-a.

Po dovršenom istraživanju osumnjičeni je odveden u pritvor, a posebno izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook