Zgrada u kojoj je pronađena ubijena žena - 2
Zgrada u kojoj je pronađena ubijena žena - 2 Foto: Goran Kovacic

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je detalje smrti strankinje u gradu Krku. Po prvim informacijama policije, sumnjalo se na ubojstvo, no rezultati obdukcije pokazali su da je uzrok smrti akutno trovanje alkoholom.


U nastavku kriminalističkog istraživanja što ga provode policijski službenici Policijske postaje Krk i u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, nalazom obdukcije i toksikološkim vještačenjem utvrđen je uzrok smrti 47-godišnje njemačke državljanke, objavila je primorsko-goranska policija.

Vezani članci Kamion Vozio teretnjak ''dobro pod gasom'': Napuhao 3.06 promila, sada mu prijeti kazna od 20.000 kuna Slađana Novoselnik (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) 10 godina od ubojstva: Počinje treće suđenje 'fatalnoj ujni' i nećaku

Od akutnog trovanja alkoholom u količini od 3,6 promila 47-godišnjakinja je preminula tijekom 25. srpnja, dva dana prije nego što je policija pronašla njezino mrtvo tijelo.

Policija je zaprimila prijavu 27. srpnja  oko 19:45. Policajci su u apartmanu u gradu Krku pronašli beživotno tijelo žene i zatekli 46-godišnjeg njemačkog državljanina. Prilikom uhićenja Nijemac je bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,90 g/kg, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da nije pomogao preminuloj osobi.

Zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela nepružanja pomoći protiv njega je podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Kriminalističko istraživanje nastavlja se kako bi se otkrile sve okolnosti tog nesretnog događaja.