Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pretrage

Kod navijača pronađene palice s fašističkim simbolima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palice su 'išarane' fašističkim simbolima i natpisima poput 'Arkan' i 'Joca Amsterdam'.

Policija je jučer poslijepodne pretražila čak četiri prostora Dinamovih navijača, no u cijeloj su akciji pronađene samo tri palice i sedam iskorištenih 'bengalki', doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Pročitajte i ovo Stigli prvi BBB - 1 Kakva farsa Mogu li pristigli Boysi na derbi s Hajdukom? "Dinamo čeka da policija povuče prvi korak, a policija prikuplja informacije" Boysi dočekani bakljadom pred aerodromom Sve je jasno Treba li puštenim Boysima zabraniti pristup sportskim natjecanjima u Hrvatskoj? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Tri drvene palice duge oko metra, s drškom improviziranom od samoljepljive trake, policija je zaplijenila u Udruzi navijača Dinama u Draškovićevoj ulici. Palice su 'išarane' Dinamovim i fašističkim simbolima, a zanimljivo je da su uz parole poput 'Dinamovi huligani umirit se neće' i 'Zagreb saints' na jednoj od njih i natpisi 'Joca Amsterdam', 'Arkan' i 'Smederevo Crew'.

Sedam iskorištenih bengalskih baklji policija je pronašla u prostorijama iste navijačke udruge, ali ne u njihovoj središnjici u Draškovićevoj nego u prostorijama na maksimirskom stadionu. No, u policiji se nije mogao dobiti odgovor jesu li te bengalke zapaljene na prošlotjednom derbiju ili na nekoj od ranijih utakmica. Policija je jučer pretražila i prostorije Udruge navijača Dinama - Trnsko te Kluba navijača Bad Blue Boys u Zvonimirovoj ulici, gdje nisu pronađeni nikakvi ilegalni predmeti.

No, ispred prostorija BBB-a u Zvonimirovoj ulici uhićena su trojica muškaraca u dobi od 25, 27 i 29 godina koji su tijekom akcije iz automobila vrijeđali i omalovažavali policajce. Kod najmlađeg među njima pronađeno je i pet grama 'bijelog praha', najvjerojatnije kokaina. Osim policijskih službenika navijačke udruge jučer su obišli i službenici Državnog inspektorata, no u policiji se nije moglo doznati koji je bio cilj njihove inspekcije.

>> VIDEO: Kome je bilo u interesu da zbog jedne baklje krene makljaža?

>> Navijači: Policija je bila brutalna, a samo zbog jedne baklje

U policiji ističu tek da im je želja otkriti odgovorne za nerede na maksimirskom stadionu prošle nedjelje, ali i sve druge moguće nezakonitosti povezane s navijačkim udrugama. Nakon analize snimaka s nedjeljne utakmice na obavijesne je razgovore pozvano oko 25 izgrednika koje se na snimkama vidi dok trgaju stolice, pale baklje ili sudjeluju u tučnjavama. No, policija tim razgovorima, kako se doznaje, nije uspjela otkriti navijača koji je 'topovskim udarom' teško ranio interventnog policajca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene