Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obračun u Okučanima

'Udario me koljenom, krv je odmah procurila iz nosa. Tukli su me 15 minuta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija još uvijek utvrđuje okolnosti zbog kojih je došlo do fizičkog obračuna u kafiću u Okučanima gdje je pretučen mladić srpske nacionalnosti.

Do sukoba je došlo nakon što je mladić izabrao na juboxu pjesmu koja se nije svidjela pojedinim gostima. Ubrzo je nekoliko njih nasrnulo na njega te su ga počeli udarati šakama. Zadobio je lakše ozljede lica.

Pročitajte i ovo Policija U noćnim satima Sukob u parku: Još jedan maloljetnik pretučen u Zagrebu, teško je ozlijeđen Slika nije dostupna Ulična pravda VIDEO Ukrao mu iPhone, ovaj ga pronašao i pretukao

"Jedan me koljenom udario, i odmah krv na nos, i onda tako su me tukli 15 minuta unutra", priča pretučeni mladić Jovan Matijević. "Nisam ni poznavao te ljude ja sam ih tamo prvi put u životu vidio", kaže pretučeni mladić. Vjeruje da je napad motiviran na nacionalnoj osnovi. U cijelu priču uključila se i policija.

"Policija je na osnovi dojave započela kriminalističko istraživanje i utvrđuju se okolnosti koje bi rasvjetlile ovaj događaj", rekao je Antun Jakobović iz PU brodsko-posavske.

Ako se utvrde elementi kaznenog dijela motiviranog mržnjom po nacionalnoj osnovi cijeli će slučaj biti proslijeđen nadležnom DORH-u.

Nitko iz kafića pred kamere nije htio stati napomenuli su kako je do fizičkog obračuna došlo nakon što je mladić naručio spornu pjesmu.

Jedna pjesma je bila okidač za napad, no kasnije se pokazalo kako je napadačima zasmetala i slika koju je Jovan objavio na društvenoj mreži. Na njoj pozira s bakom koja nosi kapu s četničkim obilježjima.

"Baka je to stavila iz zafrkancije to je šajkača, obična kapa, to nije ništa ovako, nije kokarda nikakva", kaže Matijević.

Njegova majka problem vidi u političarima koji ovakve situacije svojim izjavama indirektno potiču. "Oni ne mogu se samo prepucavati i gledati svoje političke interese, a narod da ispašta, to tako ne ide", smatra Drenka Prodanović.

Da javni verbalni sukobi političara potiču fizičko nasilje među ljudima različitih nacionalnosti misle i u kući ljudskih prava. "Mislim da je to posljedica toga što mediji moraju pratiti visoku politiku koja donosi ključne odluke, a komunikacija i poruke koje se od tamo šalju nisu dobre potiče se netrpeljivost", kaže Sanja Sarnavka.

Podsjetimo prošlog tjedna sličan incident dogodio se u Vukovaru gdje su trojica mladića srpske nacionalnosti pretukla Hrvata, no jesu li oba slučaja premlaćivanja počinjena na nacionalnoj osnovi, policija još utvrđuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene