Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjerivali nepostojeći dug

Policajac upleten u slučaj iznude u Zagrebu, pištoljem prijetio žrtvi da će ga ubiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica muškaraca - dvojica 19-godišnjaka, 28-godišnjak i 44-godišnji policajac sumnjiče se za iznudu muškarca i člana njegove obitelji. Sva četvorica ispitana su u zagrebačkom državnom odvjetništvu i određen im je istražni zatvor.

Sumnja se da su sva četvorica, od početka listopada prošle godine na širem području Zagreba i okolice od žrtava iznuđivali nepostojeći dug.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznuda zaprešićkog poduzetnika Uhićena i treća osoba povezana sa zvijezdom TV serije i specijalcem: Pretučeni Lučić u Istri sjekirom napao odvjetnike Slika nije dostupna u induciranoj komi Zagrebačka policija ipak progovorila o nevjerojatnom slučaju iznude koji je završio kobno za zvijezdu TV serije

Njihova žrtva zatražila je od 19-godišnjaka i 28-godišnjaka da mu posude 500 eura. Pristali su i rekli muškarcu da će im sljedeći dan biti dužan dupli iznos. Oštećeni muškarac im to nije mogao vratiti.

Dvojac ga je nakon toga naveo da kod javnog bilježnika potpiše dvije bianco zadužnice na iznos od 150.000 kuna. 19-godišnjak mu je rekao da ima tjedan dana rok za vraćanje tih 150.000 kuna inače će mu doći doma i fizički ga ozlijediti.

Nakon toga su 19-godišnjak i 28-godišnjak kontaktirali člana uže obitelji svoje žrtve da bi mu na kraju zaprijetili kako će, ne vrati li im traženi iznos, dug preprodati "ozbiljnijim igračima".

U travnju ga ponovno kontaktirao

Drugi 19-godišnjak je u travnju ove godine kontaktirao žrtvu, prevario ga kako bi ga namamio u automobil, potom ga je odvezao do parkirališta jednog trgovačkog centra. Tamo su ih dočekali 19-godišnjak i 44-godišnji policajac.

Policajac je od muškarca zatražio iznos od 22.000 eura i rekao da mu svakodnevno mora isplaćivati iznos od 5000 eura tijekom idućih deset dana i to preko 19-godišnjaka, ukoliko ne želi da mu ubije obitelj.

Izvadio pištolj, žrtvi u džep stavio metak

Iz zagrebačkog državnog odvjetništva priopćeno je da je tom prilikom policajac izvadio i pištolj te ga pokazivao žrtvi i u džep jakne mu stavio metak. Zaprijetio mu je da to slučajno ne prijavljuje policiji.

Iznuđivanje se nastavilo tijekom svibnja jer je žrtvu kontaktirao 19-godišnjak u više navrata tražeći novac. Kad bi mu oštećeni muškarac rekao da nema, 19-godišnjak bi mu prijetio policajcem.

Žrtvi iznude javio se i policajac i zatražio novac, iznos od 22.000 eura. Na telefon se javio član uže obitelji žrtve, a policajac je zaprijetio članovima obitelji žrtve i uništenjem imovine ukoliko mu ne isplate traženi iznos.

Žrtve iznude nakon toga su sve prijavili policiji. Pripremili su novac i predali ga iznuđivačima na dogovorenom mjestu, nakon čega su sva četvorica uhićena.

Određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage zbog kaznenog djela iznude.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora za svu četvoricu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, što je ovaj i prihvatio.

Utvrdi li im se krivica, prijeti im kazna zatvora do deset godina.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene