Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Akcijom, u koordinaciji USKOK-a, policija je zbog šverca cigaretama privela tri osobe, među kojima je i jedan policijac, nakon što je na autocesti Zagreb - Split zaustavljen kombi sa 6672 šteke različitih cigareta ukupne vrijednosti oko 700 tisuća kuna, izvjestila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.


Policija je, u korodinaciji USKOK-a, zaustavila kombi marke
"mercedes" na autocesti A1 na temelju saznanja da se njime prevozi krijumčarena roba.

Vezani članci Duhanska industrija: BAT prijeti odlaskom - 4 Danas pada odluka? Ako duhanski div ostvari prijetnje više od 1600 ljudi završit će na cesti Slika nije dostupna U namještaju švercao 11 tisuća šteka cigareta

Kako je vozilo bilo plombirano, pomoć je zatražena od carinskih djelatnika, a u njemu su pronađene 6672 šteke cigareta domaće i strane proizvodnje. Kombi je u Hrvatsku ušao na graničnom prijelazu s BiH Konjsko.

Provedena je kriminalistička obrada nad trima osobama, od kojih je jedan policijski službenik, te je utvrđeno da su oni već duže vrijeme povezani i organizirani radi ilegalnog krijumčarenja cigareta iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Zbog izbjegavanja carinskog nadzora i nedozvoljene trgovine, trojica uhićenih uz odgovarajuće kaznene prijave privedena su u Istražni centar splitskog Županijskog suda.