Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijski službenici u redovitoj kontroli prometa u Bjelovaru ustanovili su u utorak da hrvatski državljanin (31) prevozi stoku bez valjane dokumentacije, pa ih je on pokušao podmititi sa 400 kuna kako ga ne bi prijavili nadležnom županijskom veterinarskom inspektoru.


Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo davanja mita, vozač je uhićen, a novčani iznos od 400 kuna, koji je počinitelj nudio kao mito, privremeno je oduzet uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

Vezani članci Zvonko Vrban Prozvani suci predali očitovanja: ''Naravno da ne priznaju da su primili mito, imaju svoje verzije druženja s Mamićem'' Prometna policija, ilustracija Bez položenog ispita divljao u prometu, vozio nogostupom i kroz crveno: Mladi vozač kažnjen s 53 tisuće kuna

Nakon završene kriminalističke obrade, tijekom koje je kontaktiran Ured sa suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, počinitelj je uz kaznenu prijavu priveden dežurnom istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Veterinarska inspektorica je, prethodno, protiv počinitelja
podnijela prekršajne prijave bjelovarskom prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o veterinarstvu, stoji, uz ostalo, u priopćenju Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske.