Privođenje uhićenih u akciji Tebra
Privođenje uhićenih u akciji Tebra Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Trojica osumnjičenih terete se da su zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika ponudili novac u zamjenu za odbacivanje kazene prijave protiv Tomislava Sablje, uhićenog u akciji Tebra.


USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv F. Č. (1960.), T. S. (1982.), Đ. V. (1962.) i V. J. (1967.) zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita.

Vezani članci Žrtva zlostavljanja, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Strava kod Koprivnice: Čudovišni sin duže vrijeme mučio i zlostavljao teško pokretnu majku, sve je kulminiralo kad ju je u krevetu pretukao štapom... Liječnik, ilustracija (Foto: Getty images) Nakon objave u Provjerenom: USKOK podigao optužnicu protiv kardiokirurga u KBC-u Split zbog primanja mita

Riječ je zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu te Tomislavu Sablji, koji je u srpnju prošle godine uhićen u zajedničkoj akciji hrvatske i policije BiH pod kodnim imenom Tebra. Optužnica je podignuta i protiv vlasnika lokala koji je bio posrednik u davanju mita te protiv Đorđa Vuletića, također uhićenog u akciji Tebra.

Optužnicom se okrivljenici terete da su, u razdoblju od 13. ožujka 2019. do 6. lipnja 2019., u Zagrebu, nakon što je protiv Tomislava Sablje podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje na temelju koje je za njim raspisana potraga, od zamjenika Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, zatražili da odbaci kaznenu prijavu protiv Sablje i zauzvrat primi novac.

Zamjenik zagrebačkog Općinskog državnog odvjetnika je, nakon što mu je predmet dodijeljen u rad, zatražio da mu predaju 1000 eura odmah, a 2000 eura kad završi predmet. Potom je donio rješenje kojim je odbacio kaznenu prijavu protiv Tomislava Sablje, dok je kao nagradu primio traženi iznos od 3000 eura.

USKOK je u optužnici predložio da se zamjeniku oduzme protupravno stečena imovinska korist.