Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idu u Remetinec

Određen im istražni zatvor: Od petero uhićenih prva bi na slobodu mogla Piruška Canjuga

Aktualno Galerija +0 Ljubo Pavasović Visković Galerija 1/1 >>
Petero privedenih osumnjičenika, medu kojima je bivša tužiteljica i bivša članica Uprave Agrokora Piruška Canjuga ići će u istražni zatvor.

Svima uhićenima sudac istrage odredio je istražni zatvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija 28-godišnjak iza rešetaka Policija objavila detalje krvave noći kod Imotskog u kojoj su dva muškarca teško ozlijeđena KBC Split - 1 Završio u pritvoru Nemile scene u bolnici: Mladić nogom opalio liječnika pa ga policajci morali smirivati

Piruški Canjugi je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na samo dva svjedoka - njezina muža Zlatka Canjugu te bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića. Nakon što njih dvojica budu ispitana, Piruška Canjuga bi trebala biti puštena da se brani sa slobode, doznaje Jutarnji list.

Među petero privedenih je i bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin (48).

USKOK i policija su izvijestili da se petorka, uhićena u utorak u akciji tužiteljstva i PNUSKOK-a, sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanja i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, nezakonito pogodovanje i pomaganje u nezakonitom pogodovanju te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

"Vi danas imate tiskovnu konferenciju Glavne državne  odvjetnice koja doslvno kaže 'mi smo povukli glavni spis Agrokor zbog Mirele Altić Puklin', ali to nije istina. Ovaj postupak se vodi zbog malog Agrokora. Druga stvar, velika optužnica se povukla zbog financijskog vještaćenja.  Dakle netko je 8,7 milijuna kuna bacio u WC i povukao vodu . Zato je optužnica povučena, a zbog ovog sto se događa ovdje.

"Bojim se da je Glavna državna odvjetnica u ovom trenutku donijela jednu iznimno lošu odluku koja ce apsolutno srozati povjerenje koje građani imaju u DORH", poručio je uoči donošenja odluke o istražnom zatvoru Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik osumnjičenog.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene