Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJSKA AKCIJA

Pijani vozači obilježili vikend na cestama, neslavni rekorder je - biciklist

Pojačane kontrole, više policije (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Pojačane kontrole, više policije (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pojačane kontrole, više policije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pojačane kontrole, više policije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pojačane kontrole, više policije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pojačane kontrole, više policije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pojačane kontrole, više policije (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Proteklog vikenda policija je diljem cijele Hrvatske provodila pojačane akcije kontrole u prometu.

Izdvojili smo neke od većih prekršaja. Tako PU koprivničko-križevačka izvještava da je najveća koncentracija alkohola zabilježena u subotu, 26. listopada, u 22:35 sati u Ulici Stjepana Radića u Reki kod 22-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,84 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 25. listopada, u 19:32 sati na dionici državne ceste broj 2, Koprivnica – Štaglinec, kada je 28-godišnjak motociklom "natukao" čak 182 km/h, iako je na toj dionici brzina ograničena na 90 km/h.

PU međimurska objavila je da je najveća koncentracija alkohola u krvi (2,56 g/kg) utvrđena u 21:45 u Čehovcu kod 48-godišnjaka sa šireg područja grada Mursko Središće, koji je u to vrijeme upravljao osobnim vozilom. Tek nešto manje pijan bio je 21-godišnjak s područja općine Goričan, koji je imao 2,26 g/kg alkohola u krvi, ali je i izazvao prometnu nesreću, koja se dogodila u petak, 25. listopada oko 21:20 u Goričanu na kolniku Školske ulice.

PU dubrovačko-neretvanska izvijestila je kako je najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena u ranim jutarnjim satima 26. listopada 31-godišnjakinji koja je tijekom prometne kontrole zaustavljena u Ulici kralja Tomislava u Dubrovniku. Uručen joj je prekršajni nalog i kazna u iznosu od 10.000 kuna te joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima kategorije B u trajanju od tri mjeseca.

Najveća novčana kazna na području ove PU izrečena je pak 42-godišnjaku koji je u večernjim satima 24. listopada u Opuzenu upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,27 g/kg, brzinom od 161 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 70 km/h. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do otriježnjenja te mu je oduzeta vozačka dozvola uz mjeru opreza, a nakon puštanja izdan mu je prekršajni nalog na iznos od 15 tisuća kuna.

PU požeško-slavonska objavila je pak da je najveću izmjerenu koncentraciju alkohola u krvi imao 29-godišnjak koji je skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,15 promila. Nesreća se dogodila na području PP Pleternica.

PU varaždinska izvijestila je da je u petak, 25. listopada oko 17:20 sati na županijskoj cesti u Gornjoj Voći u prometnoj je nesreći ozlijeđen 50-godišnjak koji je upravljao biciklom pod utjecajem od čak 3,25 g/kg alkohola. Njegovo je stanje kumovalo padu s bicikla u zavoju. Pritom je ozlijeđen pa je prevezen u Opću bolnicu Varaždin.

Njegov je kolega biciklist u Slavonskom Brodu napuhao čak 3,44 promila alkohola, čime je dobio neslavnu titulu vikend-rekordera na području PU brodsko-posavske.

PU ličko-senjska objavila je pak da je tijekom proteklog vikenda utvrđeno ukupno 49 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je sinoć u Otočcu kod 33-godišnjaka iz Tuhelja (2,28 g/kg).

PU zagrebačka evidentirala je 627 prometnih prekršaja, od čega 71 prekršaj vozača s alkoholom, 212 prekršaja nepropisne brzine, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 39 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, šest pod zabranom, 11 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te 223 ostala prekršaja.

U subotu, 26. listopada, nedugo nakon ponoći u Zagrebu na Paromlinskoj cesti 50-godišnjak je upravljao osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka pod utjecajem od 2,49 g/kg alkohola u organizmu. Uhićen je i odveden na triježnjenje te prepraćen na Prekršajni sud u Zagrebu.

Dan kasnije u 2:49 sati u Zagrebu u Hanuševoj ulici 25-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem od 1,32 g/kg alkohola u organizmu. Vozačica je isključena iz prometa te joj je na rok od 12 sati oduzeta vozačka dozvola.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene