Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH priopćio

Petorica srpskih paravojnika pod istragom zbog premlaćivanja i silovanja na slunjskom području

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Okrivljenike se tereti da su 1992. godine oštećenike udarali puškama, od siline kojih je hrvatska državljanka (1960.) izgubila svijest pa su je tada sva šestorica silovali, dok su oštećenika (1948.) udarali kundacima.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu protiv petorice srbijanskih državljana koje sumnjiči da su na slunjskom području, tijekom agresije na Hrvatsku, u dva navrata pretukli dvoje hrvatskih civila, a ženu i grupno silovali nakon što je od udaraca izgubila svijest.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločini Stražar u Malom logoru premlaćivao i zlostavljao Hrvate i Bošnjake, protiv njega je podignuta optužnica Poginuli branitelji Ratni zločin Teško zlostavljali, mučili i na kraju ubili hrvatske državljane: Pripadnici srpske paravojske kazneno prijavljeni

Istraga zbog ratnog zločina protiv civila pokrenuta je nakon kriminalističkog istraživanja karlovačke policije.

Tužiteljstvo sumnja da su petorica okrivljenika uz još jednog sada pokojnog državljanina Republike Srbije u Donjem Primišlju, na području Slunja, kao pripadnici srpskih paravojnih postrojbi civile zlostavljali "u neposrednoj blizini mlina u kojem su boravili".

"Okrivljenike se tereti da su 1992. godine oštećenike udarali puškama, od siline kojih je hrvatska državljanka (1960.) izgubila svijest pa su je tada sva šestorica silovali, dok su oštećenika (1948.) udarali kundacima.

Dvojicu okrivljenika (1965. i 1966.) se tereti da su sa sada pokojnim državljaninom Republike Srbije (1962.) ponovno presreli oštećenike, razdvojili ih tako što je jedan od njih (1962.) fizički nasrnuo na oštećenika i protjerao ga, nakon čega se vratio te zajedno sa okrivljenikom (1965.) tukao i udarao kundacima oštećenicu sve dok nije izgubila svijest nakon čega su je silovali", izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Tužiteljstvo je protiv okrivljenika predložilo i određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i osobito teških okolnosti počinjenja djela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene