Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Okrivljenike se tereti da su 1992. godine oštećenike udarali puškama, od siline kojih je hrvatska državljanka (1960.) izgubila svijest pa su je tada sva šestorica silovali, dok su oštećenika (1948.) udarali kundacima.


Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu protiv petorice srbijanskih državljana koje sumnjiči da su na slunjskom području, tijekom agresije na Hrvatsku, u dva navrata pretukli dvoje hrvatskih civila, a ženu i grupno silovali nakon što je od udaraca izgubila svijest.

Vezani članci Policijski automobili, ilustracija Ratni zločin na Sajmištu: Zlostavljali i udarali muškarce pred ženama i djecom, a onda je uperio pušku u glavu djevojčici (8) koja je glasno plakala zbog oca Žrtva silovanja prepoznala Jovana Radana - 9 Šokantna ispovijest žrtve silovatelja iz ratnog Vukovara: "Rekao je da sve nas Hrvatice treba je**ti da rađamo srpsku djecu"

Istraga zbog ratnog zločina protiv civila pokrenuta je nakon kriminalističkog istraživanja karlovačke policije.

Tužiteljstvo sumnja da su petorica okrivljenika uz još jednog sada pokojnog državljanina Republike Srbije u Donjem Primišlju, na području Slunja, kao pripadnici srpskih paravojnih postrojbi civile zlostavljali "u neposrednoj blizini mlina u kojem su boravili".

"Okrivljenike se tereti da su 1992. godine oštećenike udarali puškama, od siline kojih je hrvatska državljanka (1960.) izgubila svijest pa su je tada sva šestorica silovali, dok su oštećenika (1948.) udarali kundacima.

Dvojicu okrivljenika (1965. i 1966.) se tereti da su sa sada pokojnim državljaninom Republike Srbije (1962.) ponovno presreli oštećenike, razdvojili ih tako što je jedan od njih (1962.) fizički nasrnuo na oštećenika i protjerao ga, nakon čega se vratio te zajedno sa okrivljenikom (1965.) tukao i udarao kundacima oštećenicu sve dok nije izgubila svijest nakon čega su je silovali", izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Tužiteljstvo je protiv okrivljenika predložilo i određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i osobito teških okolnosti počinjenja djela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook