Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''vodite brigu o sebi i drugima''

Petarde nisu igračke: Teže ozlijeđeno dijete u Međimurju

Petarda, ilustracija (Foto/Arhiva: Borna Filic/PIXSELL)
Petarda, ilustracija (Foto/Arhiva: Borna Filic/PIXSELL)
U nedjelju u popodnevnim satima, u Piškorovcu, na ulici je skupina nepoznate djece bacala pirotehnička sredstva neutvrđene kategorije. Dijete s područja Međimurske županije podiglo je neeksplodirano pirotehničko sredstvo koje mu je potom eksplodiralo u ruci.

Dijete su roditelji prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobilo tešku tjelesnu ozljedu. Provodi se kriminalističko istraživanje, nakon čega će se kvalificirati događaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija djevojčica na intenzivnoj Obrat u slučaju teško opečene jednogodišnjakinje u Splitu: Policija objavila detalje Joško Markić Privedena jedna osoba Liječnik o stanju jednogodišnje djevojčice s opeklinama: ''Na respiratoru je, cilj je da ne trpi bolove''

Međimurska policija apelira na građane da tijekom novogodišnjih blagdana ne upotrebljavaju vatreno oružje, eksplozivna i rasprskavajuća sredstva kako ne bi ugrozili vlastiti odnosno tuđi život i imovinu, a pirotehnička sredstva potrebno je koristiti sukladno uputama proizvođača i vodeći brigu o sebi i drugima.

Imajući u vidu iskustva iz ranijih godina, očekuju se sporadični slučajevi zlouporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, što, nažalost, može rezultirati ozljeđivanjem osoba, propucavanjem i oštećenjem stanova, obiteljskih kuća i vozila. Takve su zlouporabe posebno opasne na mjestima većeg okupljanja građana, a posebno u ugostiteljskim i drugim objektima u kojima će se organizirati razne proslave poput dočeka Nove godine i slično. Na tim mjestima može se očekivati i remećenje javnog reda i mira, ali i krađe osobnih stvari, zbog čega građane pozivaju da u takvim prilikama paze na svoje osobne stvari.

Policija naglašava da posebnu pozornost treba obratiti na najmlađe, jer petarde nisu igračka, a nesreće se ne događaju drugima. Od pirotehničkih sredstava najčešće stradaju šake, prsti, lice i oči. Najbolja je preventiva nekorištenje pirotehnike i ostalih sredstava jer je obilježavanje blagdana bez toga svečanije, dostojanstvenije i mirnije, poručuju iz policije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene