Rano jutros došlo je do pucnjave u blizini Općinskog suda u Zagrebu, u kojoj je umalo stradao odvjetnik Željko Baranović, glasila je udarna vijest dana u Hrvatskoj.


No, policija je poslijepodne službeno objavila da je zapravo riječ o neopreznoj igri praćkom! 

Vezani članci Policija, ilustracija Dvojac uhićen zbog pucnjave u kojoj je teško ranjen 32-godišnjak od ranije poznat policiji, jednome se već sudilo za ubojstvo Joe Biden Masovna pucnjava u SAD-u, bivši igrač NFL-a ubio petero ljudi. Biden predstavio nove mjere za kontrolu oružja

Predmet koji je probio staklo zgrade suda i umalo pogodio odvjetnika Baranovića bila je zapravo metalna kuglica promjera 1 centimetar.

Metalna kuglica odbila se od vozila fiat punto i probila staklenu stjenku Suda. Tijekom očevida u službene se prostorije policije javio 39-godišnjak, koji je izjavio da je tijekom jutra iz praćke u koju je stavio metalnu kuglu promjera 1 cm gađao psa te se sam ponukan današnjim napisima u medijima javio u Policijsku postaju.

Baranović se u društvu kolega u tim trenucima nalazio na stepenicama prizemlja suda kada mu je pored glave fijuknuo metak i zabio se u zid.

- Metak mi je prohujao dva centimetra od uha, rekao nam je Baranović i dodao da ne zna radi li se o namjerno upućenom metku, izjavio je nakon događaja Baranović.

- To je nemoguće znati jer sam u dosadašnjoj karijeri imao velik broj kaznenih postupaka, izjavio je tada.

Policija je ubrzo objavila kako nema podataka o ozlijeđenim osobama, a neslužbene informacije potvrdile su da je nekakav projektil probio staklo na prozoru na južnom dijelu zgrade suda i ušao u unutarnje prostorije.

Također je dojavljeno da je propucan i automobil jedne odvjetnice koji se nalazio u blizini suda pa se pretpostavljalo da se radi o više hitaca. 

Glasnogovornica suda Renata Đaković Vranković je izjavila da je hitac ispaljen nešto iza 9 sati te da je propucao staklo u prizemlju južnog dijela zgrade.

Na zagrebačkom Općinskom sudu, inače, u rujnu 1999. dogodilo se trstruko ubojstvo kada je bivši policajac Mato Oraškić tijekom brakorazvodne parnice ubio suprugu Gordanu, njenu odvjetnicu Hajru Prohić, sutkinju Ljiljanu Hvalec i ranio zapisničarku Stanku Cvetković (46).