Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijen lanac

'Palo' 11 krijumčara ljudima, dosad preko granice preveli 123 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici PNUSKOK-a u suradnji sa PU sisačko-moslavačkom, PU vukovarsko-srijemskom, PU istarskom, i u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 11 osoba, zbog sumnje ilegalno prebacivanje osoba preko granice.

Policija sumnja da su jedanaestorica osumnjičenika, u razdoblju od 14. veljače do 19. svibnja 2011. godine i za iznose od 400 do 1.200 eura po osobi, na području Vukovara obavljali prihvat osoba, većinom afganistanskih državljana, pristiglih iz centra za azil u Republici Srbiji. Potom bi ih osobno ili preko vozača dovodili u Prihvatni centar za tražitelje azila u Kutini, a zatim na području Rijeke, Istre i Varaždina organizirali njihovo daljnje ilegalno prebacivanje u Sloveniju i dalje u zemlje EU.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Ilustracija Svatko je imao svoj posao Pokrenuta istraga protiv krijumčara ljudi: Strance su čamcem iz Srbije prebacivali u Hrvatsku

U navedenom razdoblju preko državne granice ilegalno su prebacili najmanje 123 osobe, te ostvarili veću materijalnu korist. Policija je kod njih pronašla mobilne telefone, SIM kartice i novac, a u stambenom objektu jednog osumnjičenog zatečeno je osam ilegalnih migranata, državljana Afganistana, dok su dvojica osumnjičenih tijekom realizacije kriminalističkog istraživanja zatečeni neposredno prilikom počinjenja kaznenog djela, odnosno zatečeni su u blizini državne granice zajedno sa migrantima. Protiv osumnjičenih je USKOKU podnesena kaznena prijava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene