Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema tragova smrti

Otac i sin pronađeni mrtvi: Sumnja se na smrzavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas u 10 sati ujutro u stanu na području Maksimira pronađena su dva mrtva tijela.

'U Aleji Antuna Augustinčića susjed i zaposlenik Doma za starije i nemoćne osobe u stanu su pronašli mrtva tijela 76-godišnjaka i njegova 51-godišnjeg sina', stoji u priopćenju zagrebačke policije. Vrata stana bila su otključana. Navodi se kako nisu pronađeni tragovi smrti, a tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašni prizori u SAD-u Usred pustinje pronađena tijela šestero ljudi, policija istražuje ubojstvo Ilustracija Jeziva priča iz Francuske Sina dvije godine ostavila samog u stanu, donosila mu samo hranu: "Redovno je dolazio u školu, uvijek nasmijan i čist"

Nakon još jednog opijanja otac i sin ostavili su otvorene prozore i ulazna vrata, a zatim su zaspali. Hladnoća je tijekom noći ispunila stan. Više se nisu probudili. Tužnu priču, malo je susjeda htjelo komentirati. 'Samo znam da su radili nerede.
Dolazila je policija dolazila', rekla je susjeda Martina. Supruga, odnosno, majka, umrla je prije godinu dana, a kći nije živjela s njima. Iz obližnjeg doma za starije i nemoćne donosili su im hranu. 'Gospodin Goran je bio alkoholičar. Imao je oštećenja jetre i ostale organske promjene uslijed te bolesti, a za oca ne znam', rekla je Sara Topić, socijalna radnica iz gerontološkog centra Maksimir.

Točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom. U Europi je od hladnoće umrlo više od 80 ljudi. Samo u Poljskoj ekstremno niske temperature u protekla tri dana uzele su 42 života, većinom beskućnika. U Ukrajini se smrznulo 27 osoba. Šest u Češkoj. U Francuskoj i Austriji - dvoje. Najtragičnije iz zagrebačke priče jest podatak da su i otac i sin trebali za nekoliko dana biti smješteni u odgovarajuće institucije, u dom ili u psihijatrijsku ustanovu. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene