Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porečki ugostitelj

Osumnjičeni naručitelj atentata na dogradonačelnika Poreča zadržan u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Puli odredio je 48-satno zadržavanje 72-godišnjem Sefedinu Bilaliju, porečkom ugostitelju osumnjičenom kao naručitelja dvaju atentata na porečkog dogradonačelnika i člana IDS-a Ede Kosa.

'Zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i mogućeg bijega, jer je osumnjičeni i makedonski državljanin, određeno mu je 48-satno zadržavanje', izjavio je novinarima zamjenik glasnogovornice Županijskog suda u Puli, sudac Serđo Ferenčić.

U tom roku, koji istječe sutra, Županijsko državno odvjetništvo mora podnijeti zahtjev za pokretanjem istrage i eventualnim pritvaranjem osumnjičenika.

Poznati porečki ugostitelj Sefedin Bilali uhićen je u subotu u Poreču, u koordiniranoj akciji PNUSKOK-a i pulskog Županijskog državnog odvjetništva.

Nakon kriminalističkog istraživanja jučer je priveden istražnom sucu. Sumnjiči ga se da je u dva navrata naručio ubojstvo porečkog dogradonačelnika Ede Kosa, te ga PNUSKOK tereti za dva pokušaja teškog ubojstva.

Prvi put je, kako se navodi, prema njegovoj narudžbi atentat na Kosa pokušan 19. listopada 2006. godine, kada je pod njegov osobni automobil postavljana eksplozivna naprava, a drugi put u studenom 2010. godine kada je na Kosa vatrenim oružjem pucano u dvorištu njegove obiteljske kuće u Kukcima nedaleko Poreča.

Za prvi pokušaj atentata na Kosa osumnjičen je Miro Đurić Bombaš (41) iz Đakova. Njega se inače već tada teretilo za postavljanje eksplozivne naprave, pa je bio i priveden, ali je zbog nedostatka dokaza pušten na slobodu. Đurića PNUSKOK sada tereti i za poticanje i pomaganje u pokušaju teškog ubojstva, prilikom drugog pokušaja atentata na Kosa, u studenom 2010. godine. Đurić se nalazi u pritvoru Istražnog centra Županijskog suda u Puli zbog pokušaja iznude Ede Kosa.

Za drugi atentat na porečkog dogradonačelnika osumnjičen je 45-godišnjak iz Osijeka, protiv kojeg je kaznena prijava za pokušaj teškog ubojstva podnijeta redovitim putem.

Kao mogući motiv naručivanja ubojstva porečkog dogradonačelnika Ede Kosa mediji su navodili višegodišnja sporenja Grada Poreča i ugostitelja Bilalija zbog atraktivnih poslovnih prostora na porečkoj Rivi. (Hina)

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Ima poginulih Projektil eksplodirao u blizini Zelenskog: Nikada prije Rusi nisu bili ovako blizu Ilustracija Porečki 19-godišnjak Zanimljiv ulov policije: Kod mladića pronašli stotine krivotvorenih eura, a onda su mu pretražili kuću...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene