Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik zadovoljan

Raketa zapalila uvalu: Iz pritvora pustili skipera kojeg se sumnjiči da je kriv za požar na Hvaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić (23) kojeg se sumnjiči da je 18. kolovoza uzrokovao veliki požar u uvali Stupišće na otoku Hvaru tako što je ispalio raketu, pušten je iz istražnog zatvora.

Da je mladić osumnjičen za uzrokovanje požara na Hvaru pušten iz pritvora, za DNEVNIK.hr je potvrdio njegov odvjetnik Ivan Gržić koji kaže da više nema zakonskih prepreka da ne bude na slobodi.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

 "Nema više bojazni od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Svi svjedoci su ispitani, a po našoj žalbi ukinut je i ovaj drugi razlog - mogućnost za ponavljanje. Objektivno, na koji način bi otišao na brod da ispali raketu? On do sada nije kažnjavan. Nije u registru piromana, nema takvih sklonosti", kaže odvjetnik, zadovoljan odlukom suca istrage. 

Dodaje kako su netočni navodi da je raketu ispalio prema kopnu. Na pitanje kamo ju je onda ispalio, odvjetnik odgovara: "Ispalio ju je u smjeru koji je dopušten. To je i utvrđeno. Mi negiramo da je kriv na način koji mu se stavlja teret."

"Riječ je o mladom skiperu. Nikad nije kažnjavan. Dobar je momak, sve je to splet nespretnih okolnosti", navodi Gržić.

Mladića (23) se sumnjiči da je 18. kolovoza oko 22:30, dok se nalazio na plovilu, ispalio signalnu raketu koja je izazvala požar u uvali Stupišće na otoku Hvaru. Time je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene