Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oštetili banku za 2,8 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku istražni zahtjev protiv dvojice 57-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, te na taj način oštetili banku za 2,8 milijuna kuna.


Prvoosumnjičenog vlasnika i direktora poduzeća, te drugoosumnjičenog kao vlasnika obrta, tereti se da su od listopada 1998. do ožujka 2004. u Šibeniku, postupajući zajednički i dogovorno s ciljem da si pribave znatnu imovinsku korist, zaključili ugovor o zajedničkom ulaganju u gradnju stambeno-poslovne zgrade, te podjelu dobiti od prodaje stanova i poslovnih prostora, navodi se u priopćenju ŽDO-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Doljani Uhićen časnik HV-a: Tjerao vojnike da mu grade kuću, prodavao mesing od uništenog streljiva... Ilustracija Pokrenuta istraga Bivši načelnik policije obavještavao osumnjičenika o istrazi koja se vodila protiv njega

Kako se doznaje, zbog toga su dvojica muškaraca podigli kredit kod Zagrebačke banke.

'Kada im je banka odobrila kratkoročni kredit, ugovorom s bankom obvezali su se da će kod prodaje stanova i drugih prostora ugovorom obvezati kupce da uplate kupoprodajne cijene na depozitni račun kod te banke', stoji u priopćenju ŽDO-a u kojemu se dodaje da je na temelju tog ugovora banka stekla založno pravo na zemljište i zgradu.

Međutim, suprotno ugovoru o kreditu, dvojica 57-godišnjaka od deset su kupaca zatražila da novac u gotovini, umjesto banci, daju njima osobno. Osumnjičeni nisu položili novac na depozitni račun, već su ga prisvojili pribavivši si tako oko 2,8 milijuna kuna. 

Zgrada u kojoj se nalaze spomenute nekretnine u Šibeniku poznata je kao zgrada Oboteksa, po poduzeću koje ju je gradilo. Zgrada nikada nije dovršena, jer je Oboteks otišao u stečaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene