Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkom KBC-u objesio se ugledan liječnik, profesor Ž.B., pročelnik onkološkog odjela Klinike za bolesti uha, nosa i grla. Ugledni profesor život si je oduzeo u svom kabinetu.


Uglednog profesora i pročelnika onkološkog odjela Klinike za bolesti uha, nosa i grla mrtvog je u njegovoj liječničkoj sobi pronašao kolega. Liječnik se objesio užetom o vrata ormara. Osoblje KBC-a je u šoku.

Vezani članci Lokalni izbori, ilustracija Donosimo izlazne ankete nakon lokalnih izbora Lokalni izbori, ilustracija Hrvatska izlazi na birališta: Bitka za čelne pozicije na lokalnim izborima je počela

- Moram izraziti izuzetan šok koji smo svi mi koji radimo na ovoj klinici doživjeli povodom ovog nemilog događaja, pogotovo što se radi o kolegi, izuzetnom profesionalcu, stručnjaku, nastavniku i našem učitelju, potreseno je izjavio doc.dr.sc. Drago Prgomet, predstojnik  Klinike za bolesti uha, nosa i grla.

Kolegama uglednog liječnika, medicinskom osoblju s kojima je svakodnevno surađivao, nisu poznati nikakvi detalji koji bi 56-ogodišnjeg profesora naveli na samoubojstvo. Razloge još uvijek pokušava ustanoviti i policija. Nije poznato je li profesor ostavio oproštajno pismo.

- Mi smo obavili očevid, nakon toga mrtvo tijelo prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu, nadalje ćemo prikupiti obavijesti bitne za ovaj događaj te nakon toga izvijestit ćemo o tome Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, rekla je glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba. 

Kako neslužbeno doznajemo, profesor Ž.B. samoubojstvo je pokušao i prošlog tjedna. Čini se da nitko tome nije pridao previše pozornosti. 

Na poslu se, ističu kolege, ponašao normalno. Policija će pozadinu tragedije vjerojatno pokušati rasvijetiliti i razgovorima s njegovom obitelji.