Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Uhvaćeno troje prevaranata

Policija poziva žrtve prevare da se jave: Nudili im pomoć u legalizaciji objekata u Istri pa iznuđivali novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Puli je uhvaćeno troje prevaranata koji su nudili pomoć oko legalizacije objekata pa krivotvorili dokumente i iznuđivali novac, javlja policija.

66-godišnjaka i 22-godišnjaka policija sumnjiči za četiri kaznena djela iznude, dvije prevare i krivotvorenje isprava. Starijeg muškarca sumnjiče za još jedno djelo prevare, a 46-godišnjakinju za pomaganje u iznudama novca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

Muškarci su od studenoga prošle godine do 8. siječnja putem telefona prijetili 68-godišnjaku te od njega tražili novac za nepostojeći dug. Od oštećenog su tražili tisuće kuna te mu prijetili da će ga fizički ozlijediti i da će mu oduzeti imovinu, a u tome im je pomagala i 46-godišnjakinja.

Osim iznuđivanja, 66-godišnjaka se sumnjiči i da je prevario 68-godišnjaka. Naime, 68-godišnjak je starijem muškarcu povjerio brigu oko psa dok je boravio u inozemstvu. 66-godišnjak je to iskoristio i lažno mu prikazivao da je pas bolestan te da mu je potrebna operacija, pa je 68-godišnjak za nepostojeće liječenje psa uplatio 66-godišnjaku nekoliko tisuća kuna.

Policija osumnjičene muškarce tereti da su se dvojici slovenskih državljana predstavljali kao službene osobe koje im mogu pomoći u legalizaciji objekata na području Kavran. Od 34-godišnjeg slovenskog državljanina u prvih šest mjeseci 2018. godine uzeli su više tisuća kuna, nakon čega su mu dostaviti krivotvoreno rješenje suda vezano za legalizaciju.

Krajem prošle godine su od 58-godišnjeg slovenskog državljanina tražili više tisuća kuna kako mu ne bi srušili nelegalizirani objekt. Kako bi im 58-godišnjak povjerovao, počinitelji su krivotvorili i rješenje o uklanjanju objekta i drugu službenu dokumentaciju.

Dvojica muškaraca pritvorena su uz kaznene prijave, a protiv 46-godišnjakinje kaznena prijava podnosi se u redovnom postupku.

Policija sumnja da je trojac prevaranata oštetio još hrvatskih i slovenskih državljana na sličan način. Pozivaju oštećene osobe da se jave u Policijsku postaju Pula-Pola, na broj telefona 052/532 628 ili na e-mail pp.pula@mup.hr.

"Ako ste bili žrtve osoba koja su vam nudile pomoć oko legalizacije objekta na području Kavrana ili su od vas pokušali iznuditi novac koji im ne dugujete, prijeteći smrću, fizičkim ozljeđivanjem ili oduzimanjem imovine, javite se kako bi policijski službenici mogli provesti izvide i poduzeti mjere iz svoje nadležnosti", poručuju iz PU istarske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene