Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nevenka Jurak priznala je u USKOK-u da je milijune izvučene iz državnih tvrtki proslijedila bivšem rizničaru HDZ-a Mladenu Barišiću.


Gdje su oni dalje završavali ona ne zna, ali zna Barišić koji je, prema neslužbenim informacijama, u svojoj obrani govorio kako su sredstva bila pod kontrolom šefa HDZ-a Sanadera, te raspoređivana na tajne stranačke račune. Jurak se nada nagodbi za blažu zatvorsku kaznu i slobodu čim dovrši iskaz.

>> Nevenki Jurak produžen istražni zatvor za tri mjeseca

Vezani članci Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 Ministarstvo o Mamićevim optužbama na račun inspektorice: "Ona ni nije u inspekcijskom nadzoru u Osijeku, tu je u Zagrebu" Zdravko Mamić - 3 USKOK se oglasio o slučaju Mamić, otkrili što su poduzeli nakon njegovih objava na Facebooku

'Odgovara na svako pitanje. Ne smijem vam puno više reći', rekao je Ivica Farčić, odvjetnik Nevenke Jurak i dodao da se nadaju blažoj zatvorskoj kazni.

U Fimi mediju slijevali su se milijuni kuna iz HAC-a, MUP-a, Carinske uprave, Hrvatskih šuma i drugih javnih tvrtki. Vlasnica Nevenka Jurak priznaje da je novac prosljeđivala bliskom prijatelji Mladenu Barišiću. Bivši HDZ-ov rizničar otkrio je pak da ga je davao bivšem premijeru Ivi Sanaderu i Ratku Mačeku, direktoru HDZ-ovih predizbornih kampanji. Maček ni danas ne odgovara na pozive. Barišić je torbe s novcem navodno nosio i u HDZ. te je nasljedniku Branku Bačiću dostavio je 4 milijuna kuna. Uskok će ga zvati za svjedoka.