Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna daljnji put novca

Nevenka Jurak priznala krađu milijuna kuna, nada se puštanju na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevenka Jurak priznala je u USKOK-u da je milijune izvučene iz državnih tvrtki proslijedila bivšem rizničaru HDZ-a Mladenu Barišiću.

Gdje su oni dalje završavali ona ne zna, ali zna Barišić koji je, prema neslužbenim informacijama, u svojoj obrani govorio kako su sredstva bila pod kontrolom šefa HDZ-a Sanadera, te raspoređivana na tajne stranačke račune. Jurak se nada nagodbi za blažu zatvorsku kaznu i slobodu čim dovrši iskaz.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

>> Nevenki Jurak produžen istražni zatvor za tri mjeseca

'Odgovara na svako pitanje. Ne smijem vam puno više reći', rekao je Ivica Farčić, odvjetnik Nevenke Jurak i dodao da se nadaju blažoj zatvorskoj kazni.

U Fimi mediju slijevali su se milijuni kuna iz HAC-a, MUP-a, Carinske uprave, Hrvatskih šuma i drugih javnih tvrtki. Vlasnica Nevenka Jurak priznaje da je novac prosljeđivala bliskom prijatelji Mladenu Barišiću. Bivši HDZ-ov rizničar otkrio je pak da ga je davao bivšem premijeru Ivi Sanaderu i Ratku Mačeku, direktoru HDZ-ovih predizbornih kampanji. Maček ni danas ne odgovara na pozive. Barišić je torbe s novcem navodno nosio i u HDZ. te je nasljedniku Branku Bačiću dostavio je 4 milijuna kuna. Uskok će ga zvati za svjedoka.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene