Nasilje u obitelji, ilustracija
Nasilje u obitelji, ilustracija Foto: Getty Images

U riječkom državnom odvjetništvu ispitan je 37-godišnjak kojemu se na teret stavlja kazneno djelo nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava. Predloženo je određivanje istražnog zatvora.


Tridesetsedmogodišnjak je osumnjičen da je u petak oko 21 sat, u vrijeme dok je bio sam s djecom starosti šest i devet godina u stanu u Rijeci, bio fizički nasilan prema šestogodišnjem sinu. Po dolasku policajaca i njegove supruge, izvadio je preklopni nož kojim je mahao pred policajcima.

Vezani članci Kamion sletio s vijadukta Svilno - 3 Detalji stravične nesreće kod Rijeke: Otkriveno zašto je kamion završio u provaliji dubokoj dvadesetak metara Kamion sletio s vijadukta Svilno - 2 Stravična nesreća kod Rijeke: Kamionom sletio s vijadukta Svilno u provaliju duboku nekoliko desetaka metara

Sumnja se i da je tijekom ove godine, sve do petka, svakodnevno u alkoholiziranom stanju vrijeđao suprugu i razbijao stvari u stanu. Tome su bila prisutna i maloljetna djeca.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćeno je iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Utvrdi li mu se krivica, za počinjeno nasilje u obitelji prijeti mu kazna zatvora do tri godine, a za povredu djetetovih prava do pet godina.