Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon novog obračuna u podzemlju preminuo Vinko Rodić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vinko Rodić, koji je teško ranjen u nedjelju oko 22 sata, kada je na lokal Bagzy u Dubravi, inače u vlasništvu njegovog brata Sebastijana Rodića, nepoznati napadač ispalio desetak metaka, podlegao je ozljedama.

Rodić je bio hitno operiran, ali liječnici su mu davali male šanse za preživljavanje jer su ozljede koje je zadobio veoma teške.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama''

Nepoznati je počinitelj vatrenim oružjem, kroz staklena ulazna vrata, izvana pucao na lokal u kojem se u tom trenutku nalazilo najmanje šest osoba, među kojima braća Zoran, Vinko i Roko Rodić. 

Vinko je tijekom napada s nekoliko hitaca teško ranjen u vrat, glavu i leđa. Braća Roko i Zoran prevezla su ga u Kliničku bolnicu Dubrava gdje je operiran. 

Liječnik Leonardo Patrlj, predstojnik kirurške klinike KB-a Dubrava, kaže kako su šanse da se Vinko Rodić izvuče veoma male. Trenutačno diše, ali uz pomoć aparata. 

Vinko je pogođen s pet metaka, a najteže su ozljede bile one na glavi. 

Nije poznato je li baš Vinko bio meta nepoznatog napadača.
No u pucnjavi nije ranjena nijedna druga osoba koja je u to vrijeme bila u lokalu. 

Napadač je pobjegao s mjesta događaja, a kriminalistička obrada je u tijeku. 

Kako su braća Rodić porijeklom iz Janjeva nagađa se kako se u lokalu, koji je u sklopu obiteljske kuće Rodić, slavila neovisnost Kosova. 

Mediji nagađaju kako je riječ o još obračunu u zagrebačkom podzemlju. 

Ranjavanje jednog od braće Rodić uslijedilo je tri mjeseca nakon ubojstva Davora Zečevića koji je bio pripadnik, nikada sudski dokazane, mafijaške skupine s Knežije na čelu koje je do svoje smrti bio Zlatko Bagarić, znan kao hrvatski kralj kocke. 

Bagarić je ubijen u srpnju 1998. u kafiću NK Dubrava, također u vlasništvu braće Rodić. 

Zbog njegova ubojstva i pokušaja ubojstva Nikice Jelavića pravomoćno je na tri godine zatvora osuđen Lazar Rodić, dok su druga dva brata oslobođena. Osim toga braća Rodić pojavljivala su se na stranicama crne kronike zbog navodnih pokušaja iznude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene