Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovina ljudima

Nakon filmske policijske akcije i oslobađanja 59 zatočenih Kineza nadomak Zagreba, susjedi tvrde: "To je stalno bilo zatvoreno, ništa sumnjivo"

Susjedima ništa u vezi s dvije luksuzne vile nije bilo čudno (Foto: Dnevnik.hr)
Susjedima ništa u vezi s dvije luksuzne vile nije bilo čudno (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Susjedima ništa u vezi s dvije luksuzne vile nije bilo čudno (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Filmska akcija zagrebačke policije otkrila je zastrašujuće prizore i strahotu nadomak Zagreba - 59 kineskih državljana zatočenih u dvije kuće.Susjedi su u šoku. Da se u naizgled mirnom naselju događa nešto čudno, nitko nije slutio.

Zagrebačka policija je pronašla 59-ero kineskih državljana koje je u iznajmljenim kućama, na širem zagrebačkom području, zatočio 48-godišnji Hrvat. Koliko je novca iznuđeno još nije poznato, a zbog svega su privedene četiri osobe.

Pročitajte i ovo Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP) Skandal bez kraja Nove optužbe: ''Epstein je imao snimke seksa princa Andrewa, Clintona i Bransona'' Akcija policije u kojoj je oslobođeno 59 Kineza (Screenshot) Zatočeni u dvije vile Policija objavila snimku noćne akcije u kojoj su oslobodili 59 žrtava trgovine ljudima: "Obećana im je laka zarada..."

Kuće je pretvorio u takozvane pozivne centre. Kineze je, s još trojicom pomagača, prisiljavao da uspostavljaju telefonske kontakte sa sunarodnjacima u Kini i od njih iznuđuju novac.

"Predstavljajući se kao djelatnici policije, djelatnici pravosudnih tijela dovodili ih u zabludu i na taj način ostvarivali veliku nezakonitu materijalnu dobit", kaže Krunoslav Horvat, pomoćnik načelnika PNUSKOK-a.

Ta dobit išla išla je četvorici osumnjičenika. Na teret im se stavlja kazneno djelo trgovine ljudima koje su koristili za obavljanje računalnih prijevara.

Susjedima ništa nije bilo sumnjivo

"Nakon ispitivanja dvojice osumnjičanika hrvatskog državljanstva županijski sud u Velikoj Gorici, sudac istrage odredio je istražni zatvor u trajanju od 30 dana, a trenutno su u tijeku su ispitivanja dva kineska državljana", rekao je Dražen Diklić, županijski državni odvjetnik.

Susjedi su u šoku. Da se u naizgled mirnom naselju događa nešto čudno, nitko nije slutio. "Pred dva tjedna smo šetali, ništa nismo vidjeli", kažu nam susjedi Blaženka i Tugomir.

"To je stalno bilo zatvoreno, kao da nikad nikoga nije ni bilo unutra. Došao sam snijeg odbacati tu od ulaza, ništa, sve je bilo u redu, ništa sumnjivo", dodaje susjed Josip.

Žrtve su trenutačno na sigurnom, a sve detalje zločina kao i visinu materijalne štete, trebalo bi rasvijetliti kriminalističko istraživanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene