Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar u 12 paviljonu Zagrebačkog velesajma, s desetak salona namještaja, izbio je zbog kvara na električnim instalacijama, izvijestila je zagrebačka policija koja još nije procjenila ukupnu štetu.


Požar je u 6,45 sati izazvao kvar na električnim instalacijama razvodnog ormarića u prodajnom prostoru u prizemlju paviljona. Vatra se ubrzo proširila na cijeli salon i inventar, a potom je zahvatila i namještaj u spremištu susjednog dućana.

Vezani članci Cijepljenje na Velesajmu Ministarstvo o cijepljenju: "Otklonili smo grešku, platforma radi bez poteškoća." Obiteljski liječnici: "Događa se da termine dobiju i oni koji su već cijepljeni" Masovno cijepljenje na Velesajmu - 5 Šostar objasnio zašto su se danas stvarale gužve na Velesajmu: "Ljudi su krivo shvatili ministra Beroša"

>> Velesajam: Ugašen požar u salonu namještaja

Aktivirao se i sustav za gašenje požara vodom koji je instaliran u potkrovlju paviljona pa je i voda napravila štetu natopivši veću količinu namještaja i ostalog inventara u prodajnim prostorima u prizemlju, polukatu i katu paviljona, kažu u policiji. Požar je ugašen nakon pola sata, a u akciji je sudjelovalo 26 vatrogasaca sa šest vozila.Neposredno nakon požara termovizijom je utvrđeno da nema žrtava, a ni nakon očevida nije utvrđena nastala materijalna šteta. (Hina)