Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U manjem požaru na otoku Prviću smrtno je stradala 76-godišnja Anku Stupin, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska.


Odlazak u maslinik za 76-godišnju Anku Stupin bio je koban. U poslijepodnevnim satima odlučila je otići u polje i zapaliti korov oko maslina. Korov je, navodno, zapalila na tri mjesta. No, vatra se otela kontroli. 

Vezani članci Dnevnik na otocima: Od Prvića do Zlarina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dva otoka zimi zajedno ne broje ni 400 stanovnika, a stanovnici jednog vode bitku s neočekivanim gostima Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Drama kod Prvića: Putnički brod Jadrolinije sudario se s teretnim, mještani iz mora izvlačili posadu

Nakon nekog vremena, mještani su uočili požar te krenuli u pomoć. Ubrzo su došli i vatrogasci. No, bilo je prekasno.

Nesretna je starica živjela sama. Zbog starosti i zdravstvenih problema znala je nekome platiti za održavanje maslenika. Zašto se Anka sama zaputila u polje, mještani Prvić Luke nikada neće saznati.

Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije izvijestila je da je požar lokaliziran oko 17 sati nakon intervencije zlarinskoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva s vatrogasnim brodom i šestoro vatrogasaca.

U izvješću iz vatrogasne zajednice stoji da je pripravnosti bila i šibenska Javna vatrogasna postrojba, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom. Požar je proglašen ugašenim nešto poslije 18 sati, a u njemu je izgorjela trava i nekoliko maslina, stoji u izvješću.