Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na otoku Prviću izgorjela 76-godišnja žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U manjem požaru na otoku Prviću smrtno je stradala 76-godišnja Anku Stupin, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Odlazak u maslinik za 76-godišnju Anku Stupin bio je koban. U poslijepodnevnim satima odlučila je otići u polje i zapaliti korov oko maslina. Korov je, navodno, zapalila na tri mjesta. No, vatra se otela kontroli. 

Pročitajte i ovo Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) ISTRAGA U TIJEKU Poznat glavni uzrok nesreće u kojoj su se kod Prvića sudarila dva broda: "Šteta se procjenjuje na više od 100.000 eura" Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Sudar kod Prvića Mještani spašavali posadu teretnjaka iz mora: "Bilo je grozno! Mrak, valovi i daske na sve strane"

Nakon nekog vremena, mještani su uočili požar te krenuli u pomoć. Ubrzo su došli i vatrogasci. No, bilo je prekasno.

Nesretna je starica živjela sama. Zbog starosti i zdravstvenih problema znala je nekome platiti za održavanje maslenika. Zašto se Anka sama zaputila u polje, mještani Prvić Luke nikada neće saznati.

Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije izvijestila je da je požar lokaliziran oko 17 sati nakon intervencije zlarinskoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva s vatrogasnim brodom i šestoro vatrogasaca.

U izvješću iz vatrogasne zajednice stoji da je pripravnosti bila i šibenska Javna vatrogasna postrojba, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom. Požar je proglašen ugašenim nešto poslije 18 sati, a u njemu je izgorjela trava i nekoliko maslina, stoji u izvješću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene