Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Istri

Na kamionu prevozio automobil pa njime teško ozlijedio biciklista kojeg je pretjecao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prometnoj nesreći koja se jučer dogodila u Vinkuranu teško je stradao slovenski državljanin.

Muškarac (44) vozio je jučer oko 9:10 kod Vinkurana u Istri teretno vozilo čakovečkih registracija. Na njemu je prevozio automobil Daewoo Tico. No auto nije dobro osigurao ni pričvrstio. 

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija kod Muća Mrtav čovjek pronađen na cesti, policija se obratila javnosti Branko Skorić o urušavanju mosta Za Dnevnik Nove TV Kapetan Skorić o detaljima udara broda u most u Baltimoreu: "Došlo je do panike kad su vidjeli što se događa"

U jednom trenutku počeo je zaobilaziti skupinu biciklista.   

"Automobil koji nije bio adekvatno osiguran udario je u biciklista, 51-godišnjeg slovenskog državljanina. Od siline udarca biciklist je pao na kolnik i teško se ozlijedio, zbog čega je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici", kažu u istarskoj policiji. 

Vozač teretnog vozila nije stao, nego je pobjegao s mjesta nesreće. Nije pomogao unesrećenom niti je dočekao dolazak policije.

Hitnu pomoć zvali su drugi biciklisti iz grupe. 

"Protiv vozača zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi se optužni prijedlog, a nadležnom državnom odvjetništvu kaznena prijava zbog kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći", kažu u Istarskoj policiji.

Kako doznajemo, biciklist ima frakturu kralježaka i rebara. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene