Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: PU istarska

U prometnoj nesreći koja se jučer dogodila u Vinkuranu teško je stradao slovenski državljanin.


Muškarac (44) vozio je jučer oko 9:10 kod Vinkurana u Istri teretno vozilo čakovečkih registracija. Na njemu je prevozio automobil Daewoo Tico. No auto nije dobro osigurao ni pričvrstio. 

Vezani članci Nesraća na autocesti Vozačica jedva izvukla živu glavu, pogledajte što joj je probilo vjetrobransko staklo na autocesti Nesreća Za dlaku izbjegli tragediju, kamion se zabio u kafić i pokosio stolove

U jednom trenutku počeo je zaobilaziti skupinu biciklista.   

"Automobil koji nije bio adekvatno osiguran udario je u biciklista, 51-godišnjeg slovenskog državljanina. Od siline udarca biciklist je pao na kolnik i teško se ozlijedio, zbog čega je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici", kažu u istarskoj policiji. 

Vozač teretnog vozila nije stao, nego je pobjegao s mjesta nesreće. Nije pomogao unesrećenom niti je dočekao dolazak policije.

Hitnu pomoć zvali su drugi biciklisti iz grupe. 

"Protiv vozača zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi se optužni prijedlog, a nadležnom državnom odvjetništvu kaznena prijava zbog kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći", kažu u Istarskoj policiji.

Kako doznajemo, biciklist ima frakturu kralježaka i rebara.