Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnici vukovarsko-srijemske policije i carine zaplijenili su 96,3 kg hašiša koji su u Hrvatsku preko graničnoga prijelaza Bajakova u nedjelju pokušala nezakonito unijeti četvorica Libanonaca od kojih dvojica imaju nizozemsko državljanstvo, a dvojica njemačko.


Načelnik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Josip Grčanac rekao je na konferenciji za novinare održanoj tim povodom danas u Vinkovcima kako su pregledom osobnog automobila peugeota 807 nizozemskih registarskih oznaka kojim je upravljao nizozemski državljanin (1967.) policijski službenici u kliznim vratima uočili paketiće omotane srebrnom folijom. Temeljitom pretragom automobila pronađeno je 377 paketića i 96,3 kg hašiša, rekao je Grčanac, dodajući kako su, osim vozača, u osobnom automobilu bila još dvojica državljana Njemačke (1970. i 1976.) te državljanin Nizozemske (1967.).

Vezani članci Pali dileri iz Novog Zagreba - 1 Pao dilerski dvojac iz Novog Zagreba: Policija u stanovima pronašla gotovo 13 kilograma marihuane, kokain, MDMA tablete... Zapljena droge i oružja - 1 Propao im posao: Policija kod dva muškarca i žene našla gotovo devet kilograma marihuane, ručnu bombu, streljivo...

Po riječima pročelnika vukovarske Carinarnice Hrvoja Čovića, droga je bila skrivena ispod obloženog dijela u unutrašnjosti automobila te u filtru zraka i spremniku za prtljagu na krovu automobila. Čović je također rekao kako su četvorica Libanonaca do dolaska na Bajakovo uspjela s drogom prijeći kroz tri države i šest graničnih kontrola.

Sva četvorica Libanonaca su uhićena i privedena u vukovarsko-srijemsku Policijsku upravu, gdje se u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminala nad njima provodi kriminalistička obrada. Načelnik granične policije te Policijske uprave Tomislav Iljić je rekao da je jučerašnja zapljena hašiša dosad najveća na tom području.

Na području vukovarsko-srijemske Policijske uprave, po podacima policije, na godinu se u prosjeku zaplijeni stotinjak kilograma raznih vrsta droga. Iznimka je prošla godina, u kojoj je zaplijenjeno 22,4 kg različitih vrsta droga.