Muškarac je uz rijeku Dravu pronašao metalnu kutijicu u kojoj je bila ručna bomba.

Galerija Pronađena ručna bomba u metalnoj kutijici Pronađena ručna bomba u metalnoj kutijici Pronađena ručna bomba u metalnoj kutijici +0 Ilustracija

Međimurska policija pohvalila je 44-godišnjaka zbog "pravilne reakcije" prilikom pronalaska ručne bombe

Muškarac je u nedjelju prilikom šetnje uz obalu Drave u mjestu Donje Polje pronašao zahrđalu metalnu kutijicu u kojoj je bila ručna bomba M-52. Odmah je nazvao policiju, a njihov pirotehničar bombu je uništio na licu mjesta jer zbog korozije nije bila sigurna za transport. 

"Zahvaljujemo 44-godišnjaku na suradnji te ga pohvaljujemo zbog njegove pravilne reakcije prilikom pronalaska neeksplodiranog eksplozivnog sredstva", poručili su iz PU međimurske te su pozvali građane da svaki pronalazak oružja prijave nadležnoj policijskoj postaji.

Ilustracija Eksplozivan početak nove godine: Muškarac u blizini vikendice bacio granatu

Policija Sjeverne Makedonije Deset škola kroz jutro dobilo dojave o postavljenim bombama: Objekti su evakuirani te se vrši istraga

"Upozoravamo građane da prilikom pronalaska takvih ubojitih sredstava budu iznimno oprezni te da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da postupe kao i 44-godišnjak, koji je uz obalu rijeke Drave pronašao bombu te odmah o tome obavijestio policiju", kažu u policiji.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju