Luka Pezelj, 25-godišnjak iz mjesta Rošac, priznao je ubojstvo Kristine Šušnjare. Istražni sudac Stanko Grbavac odredio mu je jednomjesečni pritvor. Luka se trenutno nalazi u splitskom pritvoru na Bilicama.


Policija je jučer razgovarala s mladićem i članovima njegove obitelji kako bi rasvijetlila okolnosti i motiv ovog okrutnog ubojstva. 

Vezani članci Slika nije dostupna Glasnogovornik – hit zanimanje Slika nije dostupna Kako prepoznati potencijalnog ubojicu?

Na konferenciji za novinare održanoj u PU splitsko-dalmatinskoj policija je potvrdila da se Luka sam prijavio i priznao ubojstvo. No prema posljednjim informacijama nije se radilo o grižnji savjesti, već se osumnjičeni predao u trenutku kada je policija po tragovima i dotadašnjim saznanjima došla do njegove kuće.

>> Kako prepoznati potencijalnog ubojicu?

Istraga je dovela do otkrića da je Kristina pretučena na smrt hladnim oružjem, najvjerojatnije alatom iz automobila.

Policija vjeruje kako je motiv ubojstva pokušaj silovanja, prilikom kojeg se Kristina opirala.

To je, čini se, Luku razbijesnilo pa je Kristinu pretukao. Tragovi napada pronađeni su dijelom u, a dijelom izvan automobila.

Pezelj navodno sucu nije znao objasniti što se točno dogodilo, no pretpostavlja se da je Kristinu izudarao francuskim ključem. 

Zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja prijeti mu kazna zatvora do 40 godina.

Luka Pezelj je policiji dao iskaz u prisustvu brata i branitelja.

Policija je potvrdila saznanja prema kojima su se Kristina i Luka znali od prije, ali nisu mogli potvrditi jesu li možda bili u vezi. Vjerojatno je upravo zbog tog poznanstva Kristina pristala da je Luka poveze. 

Protiv osumnjičenog će biti podignuta optužnica za pokušaj silovanja i teško ubojstvo. 

Sudac odredio pritvor

Luka Pezelj sproveden je istražnom sucu Županijskoga suda u Splitu Stanku Grbavcu koji mu je odredio jednomjesečni pritvor. 

Sudac Grbavac je kazao kako je Pezelj i njemu priznao
ubojstvo 21-godišnje djevojke.

'Rekao mi je kako ne zna što mu se dogodilo i kako je do toga došlo', rekao je Grbavac.

Ubojica se pokušao opravdati nesretnim slučajem

Osumnjičeni se pokušao opravdati i ubojstvo prikazati kao nesretan slučaj, navodeći kako je Kristina, dok ju je vukao iz automobila, udarila glavom. Ipak teške ozljede na tijelu nesretne djevojke opovrgavaju takav iskaz.

Policijska obrada i dalje traje. Policija nije pronašla nestale predmete koji su pripadali ubijenoj djevojci, torbicu, mobitel i dijelove odjeće, pa se pretpostavlja da ih je Luka uništio.

Pronalazak tih predmeta, ili njihovih ostataka, bio bi još jedan od dokaza da je Luka počinitelj ubojstva.

Policijska opsada pred kućom Luke Pezelja

Pred kućom Luke Pezelja cijelo je jutro bilo mnoštvo policije i novinara. Pretražili su i sve prostorije i automobile. 

 >> 'Pedantan pregled tijela smanjuje ubojičine šanse da se sakrije'

Zaseok Pezelji svega je nekoliko kilometara udaljen od mjesta na kojem je pronađeno Kristinino tijelo. Čini se da postoji svjedok koji je potvrdio da je Kristinu vidio u zelenom golfu. Policija je takav golf pronašla parkiran pred kućom Pezeljevih te ustanovila da pripada Lukinom bratu.

Lukin brat, vlasnik automobila, izjavio je kako ga u subotu nije vozio on već Luka. 

Luka je miran i neagresivan mladić

Ekipa Nove TV u zaseoku Pezelji razgovarala je s mještanima koji tvrde kako je Luka iznimno miran mladić i nije nimalo agresivan.

Roditelji su mu bili nezaposleni, pa je on svojim primanjima prehranjivao obitelj. 

Mirnim i povučenim mladićem opisuju ga i kolege s posla, a rodbina još ne vjeruje da je Luka bio u stanju počiniti takav strašan zločin. 

Kažu kako se u proteklih nekoliko dana, otkako je Kristina nestala, ničim nije odao, a da bi netko posumnjao na njega.

Mještani sumnjaju kako je Luka imao pomagače u izvršenju ovog strašnog zločina. Policija nije potvrdila takve informacije.