Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I u Zadru imao 15 ljubavnika

Mladiću zaraženom HIV-om kaznena prijava zbog prijetnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić iz Sukošana, za kojeg je otkriveno kako je, iako je znao da je HIV pozitivan, bez zaštite spavao s muškarcima s područja Šibenika, ponovno je bio na razgovoru u policiji, doznaje se neslužbeno.

U Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku oko 19 sati priveden je 21-godišnjak iz Sukošana zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska. Policija navodi kako je mladić iz Sukošana jutros mobitelom nazvao 39-godišnjeg muškarca iz Šibenika i prijetio mu. Zbog te prijetnje policija ga je uz kaznenu prijavu privela u županijski Istražni centar. Večeras je pak protiv njega podignuta kaznena prijava zbog prijetnji 39-godišnjaku. Neslužbeno se doznaje da se radi o mladom homoseksualcu koji je, iako je znao da je HIV pozitivan, spavao s nekoliko muškaraca s područja Šibenika bez zaštite i bez njihovog znanja o njegovom zdravstvenom stanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Priznanje 21-godišnjeg K. Š. da je, iako svjestan kako je zaražen HIV-om, bez zaštite imao spolne odnose s više muškaraca odjeknulo je poput bombe sjevernom Dalmacijom, posebno među homoseksualcima i biseksualcima, piše Večernji list. Inače, poslije Šibenika, panika je zavladala i Zadrom. U današnjem je razgovoru za Večernji iznio i nepoznate informacije. 'U Zadru sam imao spolne odnose s petnaestak osoba', rekao je. No, tvrdi da je u zadarskim slučajevima uvijek bio zaštićen. Na upit je li točno, s obzirom na velik broj osoba s kojima se upuštao u seksualne odnose, da se bavio prostitucijom, odgovorio je negativno. 'Nisu mi plaćali za seks', rekao je Večernjem.

>> 'Nisam ih namjerno zarazio HIV-om, htio sam im reći'

Podsjetimo, slučaj je dospio u javnost nakon što je mladić u ponedjeljak uhićen zbog prijave četrdesetogodišnjakinje iz Tisnog koja ga je optužila da ju je pokrao, što on negira. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene