Obavijesti Video Pretražite Navigacija
21-godišnjak iz Sukošana

'Nisam ih namjerno zarazio HIV-om, htio sam im reći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija nakon svršetak kriminalističke istrage osnovano sumnja da je 21-godišnjak iz Sukošana namjerno širio spolne bolesti.

Osnovano se sumnja da je 21-godišnji mladić u razdoblju od 1. kolovoza 2009. do 1. veljače 2010. na šibenskom području s nekoliko osoba imao seksualne odnose, a cijelo je vrijeme znao da je zaražen spolnom bolešću, stoji u izvještaju šibensko-kninske policije.

Pročitajte i ovo Beba bolesti haraju Gripa je na vrhuncu, velik broj hospitaliziranih zbog RSV-a: "Dojenčadi to pričinjava velike probleme" Slika nije dostupna Prvi slučaj prije 30 godina Znate li koliko ljudi u Hrvatskoj živi s HIV-om?

Priveden je zbog sitnice, a kasnije je priznao puno krupniju stvar. 21- godišnji mladić, homoseksualac iz Sukošana priznao je da ima virus HIV-a te da je njime pokušao zaraziti još nekoliko osoba. 'Šokantnu vijest da su imali seksualni odnos s HIV pozitivnom osobom, oštećenima je priopćila je policija. Morat će se i testirati na AIDS. Sve su osobe bile zavedene, sve su sa šibenskog područja i priča se, svi redom oženjeni. Građani tvrde otprilike isto', rekla je Marica Kosor iz PU šibensko-kninske. U Sukošanu gdje je prebivalište 21-godišnjaka svi su šokirani. Njegovi vršnjaci tvrde da ga ne poznaju, nikog sličnog njemu nikad nisu vidjeli i da ne navraća na ista mjesta gdje i oni.

Psiholozi tvrde kako zaraženi mogu pokušati zaraziti druge iz čiste osvete ili ako osim HIV-a nose druge psihičke poremećaje. Oštećenici su ga kazneno prijavili. Trenutno se nalazi na zadarskom području. Prijedlog policiji za pritvaranje mogu izdati zdravstvene ustanove.

Mladić, kojeg je Večernji list identificirao kao K.Š. je dao intervju za list u kojem je naglasio kako virus nije širio namjerno. 'Nisam to napravio namjerno. Jednostavno su mi te osobe bile drage i nisam im rekao da sam zaražen HIV-om. To sam im planirao reći poslije, ali, eto, jednostavno nisam dospio', rekao je K.Š. 'Pa, žao mi je oduvijek bilo i to sam njima i onako mislio reći. Ali, eto, jednostavno im nisam stigao reći. Na okrutan su im način rekli drugi', kaže K.Š..

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene