Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladen Barišić u USKOK-u je, kako neslužbeno doznajemo, iznosio tijekom poslijepodneva svoju obranu.


Bivši šef Carinske uprave i rizničar HDZ-a oko 14 sati je stigao u USKOK. Ispitivanje je završilo nešto iza 19 sati. Odvjetnici Rajko Mlinarić i Ante Madunić pri izlasku iz USKOK-a nisu htjeli davati nikakve izjave, poručivši samo da obrana ide prema planu.

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog Fimi medije policija istražuje samu sebe Slika nije dostupna Barišić spreman sve reći USKOK-u, oni nikako da mu daju termin

Mlinarić je dodao da će Barišić svoj iskaz nastaviti i sutra, kada će iz zatvora u Remetincu ponovno biti doveden pred USKOK-ove istražitelje. Barišić je u zatvoru u Remetincu od 30. rujna. Kao i krajem rujna Barišić je u Remetincu zadržan zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke kojih u ovom slučaju ima 50-ak.

Istražujući aferu 'Fimi media' USKOK je do sada ispitao mnoge svjedoke, među kojima i bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka te člana uprave Hrvatskih šuma Darka Beuka, koji se najprije branio šutnjom, a potom odlučio surađivati s istražiteljima.

'Neće više šutjeti'

Protiv Barišića je, podsjetimo, USKOK nedavno po treći put proširio istragu, i to zbog sumnjive antikorupcijske kampanje iz koje je, sumnja se, izvučeno milijun i 700 tisuća kuna, a provodila se upravo u Carinskoj upravi. Sud mu odredio nova 2 mjeseca istražnog zatvora., a obrana nekadašnjeg HDZ-ovog rizničara najavila je da će tražiti blaže mjere. 'Zakon o kaznenom postupku poznaje istražni zatvor u domu, u vlastitom domu', rekao je tada Rajko Mlinarić, odvjetnik Mladena Barišića.

>> Barišić traži nagodbu i spreman je prokazati Sanadera?

U obzir, kaže, nije uzeto ni to da Barišić više ne želi šutjeti. 'Sve što zna o ovim optužbenim tvrdnjama on je u aktivnoj obrani spreman iznijeti pred zamjenicima ravnatelja USKOK-a', dodao je Mlinarić. A oni nikako da mu daju termin kako bi Barišić rasvijetlio veze između javnih tvrtki i Fimi medije.'Barišićeva obrana se ne tiče vrha HDZ-a s obzirom da se ni optužba tako ne definira', odgovorio je Mlinarić na pitanje da li vrh HDZ-a treba strahovati od Barišićeve obrane.