Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

25-godišnja žena koja je u bolnici završila zbog mučnine, nakon tri mjeseca provedena po bolnicama i odjelima u potrazi za dijagnozom, umrla je od septičkog šoka. Obitelj smatra da su liječnici mogli učiniti više, a liječnici pak tvrde da je sve je bilo po pravilima struke.


Karolina je bila u cvijetu mladosti, vedra, nasmiješena i nikad bolesna.  11. lipnja, zbog mučnine je završila na hitnoj. Četiri dana poslije stanje se ponovilo, a u sisačkoj bolnici, s upalom gušterače ležala je 40 dana. U nadi da će joj biti bolje, obitelj ju je prebacila u Zagreb. No, Karolinino stanje se pogoršavalo. Dobila je infekcije, gubila glas, sve ju je boljelo, da bi prije pet dana umrla je u bolnici.

Vezani članci Liječnik, ilustracija (Foto: Marijan Susenj/Pixsell) Roditelji teško bolesne djece bore se da još godinu dana imaju svog liječnika: ''Spremni smo ga i plaćati..." Pitka voda, ilustracija Preminuo šestogodišnjak: U pitkoj vodi u Teksasu pronađena ameba koja proždire ljudski mozak

'Od Kutine, Siska, Zagreba - svi su zakazali. ovo se nije smjelo dogoditi', rekla nam je Marija Đudarić, Karolinina majka. 'Ona se najviše žalila na tu infekciju usta i bol u grlu, jer nije mogla govoriti. Gubila glas, a te se rana navodno inficirala', objasnio je Karolinin suprug Dragutin Hanžec. Nekoliko dana prije smrti iz bolesničke postelje Karolina je poslala dirljivu razglednicu u kojoj se nadala da će izaći iz bolnice.

Zagrebačka bolnica Rebro odbacuje bilo kakvu odgovornost. 'Bolesnica je liječena u našoj ustanovi od nekrotizirajućeg pankreatitisa. U našu ustanovu zaprimljena je nakon 2 mjeseca trajanja bolesti. Indicirano je operacijsko liječenje, a liječena je prema svim pravilima struke. Zbog prirode bolesti i septičkih komplikacija nažalost je uslijedio smrtni ishod. Obdukcijski nalaz potvrdio je kliničku dijagnozu', priopćili su nam iz KBC-a Rebro. Iako im njihovu Karolinu više nitko ne može vratiti, njezina obitelj sada želi, da se ovakva situacija više nikome ne dogodi.