Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici 'peru ruke'

U bolnici završila zbog mučnine, pa umrla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
25-godišnja žena koja je u bolnici završila zbog mučnine, nakon tri mjeseca provedena po bolnicama i odjelima u potrazi za dijagnozom, umrla je od septičkog šoka. Obitelj smatra da su liječnici mogli učiniti više, a liječnici pak tvrde da je sve je bilo po pravilima struke.

Karolina je bila u cvijetu mladosti, vedra, nasmiješena i nikad bolesna.  11. lipnja, zbog mučnine je završila na hitnoj. Četiri dana poslije stanje se ponovilo, a u sisačkoj bolnici, s upalom gušterače ležala je 40 dana. U nadi da će joj biti bolje, obitelj ju je prebacila u Zagreb. No, Karolinino stanje se pogoršavalo. Dobila je infekcije, gubila glas, sve ju je boljelo, da bi prije pet dana umrla je u bolnici.

Pročitajte i ovo Obilježavanje Svjetskog dana sepse Opasna reakcija na infekciju Počelo je s bolnim koljenom, a pretvorilo se u borbu za život: Danijel je sepsu jedva preživio Ilustracija misterij i liječnicima Mislila je da se ugrizla tijekom večere, no jedva je izvukla živu glavu: "Jezik mi je pocrnio, spominjali su amputaciju"

'Od Kutine, Siska, Zagreba - svi su zakazali. ovo se nije smjelo dogoditi', rekla nam je Marija Đudarić, Karolinina majka. 'Ona se najviše žalila na tu infekciju usta i bol u grlu, jer nije mogla govoriti. Gubila glas, a te se rana navodno inficirala', objasnio je Karolinin suprug Dragutin Hanžec. Nekoliko dana prije smrti iz bolesničke postelje Karolina je poslala dirljivu razglednicu u kojoj se nadala da će izaći iz bolnice.

Zagrebačka bolnica Rebro odbacuje bilo kakvu odgovornost. 'Bolesnica je liječena u našoj ustanovi od nekrotizirajućeg pankreatitisa. U našu ustanovu zaprimljena je nakon 2 mjeseca trajanja bolesti. Indicirano je operacijsko liječenje, a liječena je prema svim pravilima struke. Zbog prirode bolesti i septičkih komplikacija nažalost je uslijedio smrtni ishod. Obdukcijski nalaz potvrdio je kliničku dijagnozu', priopćili su nam iz KBC-a Rebro. Iako im njihovu Karolinu više nitko ne može vratiti, njezina obitelj sada želi, da se ovakva situacija više nikome ne dogodi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene