Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo na Volovčici

Ministarstvo pravosuđa: "Zabrana približavanja djevojci je istekla, odustala je od progona"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa očitovalo se o optužbama kako je pravosuđe zakazalo u slučaju

Ministarstvo pravosuđa reagiralo je na tvrdnje kako bi  ubojstvo Kristine Krapljan (19) koju je na parkiralištu na Volovčici na smrt izbo David Komšić (19), moglo biti izbjegnuto da  pravosudne institucije  nisu zakazale obzirom da je Komšić otprije poznat policiji.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

On je naime imao sudsku zabranu pristupa djevojci, a u travnju 2016. skrivio je prometnu nesreću u kojoj je poginuo muškarac.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Uvidom u evidencije koje vodi Ministarstvo pravosuđa utvrđeno je kako su pokrenuta dva kaznena postupka pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu, i to 2015. godine i 2016. godine.

Prvi kazneni postupak pokrenut je protiv maloljetnog počinitelja zbog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona i zbog kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. Kaznenog zakona.

U navedenom kaznenom postupku sud je maloljetnom okrivljeniku 26. svibnja 2015. godine izrekao mjeru opreza zabranu približavanja i zabranu uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s maloljetnom oštećenicom, do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka.

Sudski postupak je pravomoćno okončan 25. travnja 2016. godine obustavom postupka jer je oštećenica odustala od prijedloga za progon i privatne tužbe čime su prestali zakonski uvjeti za kazneni progon i razlozi za izrečene mjere opreza.

Drugi kazneni postupak koji je u tijeku, pokrenut je protiv mlađeg punoljetnika zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu (sa smrtnom posljedicom) iz članka 227. stavka 6. Kaznenog zakona.

Općinski kazneni sud u Zagrebu je optužnicu zaprimio 10. listopada 2016. godine te je 12. prosinca 2016. godine optužnica potvrđena. Prva rasprava održala se 9. veljače 2017. godine, a druga rasprava zakazana je za 13. ožujka 2017. godine", poručuju iz Ministarstva pravosuđa.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene