Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitan u DORH-u

Ubojici mlade djevojke prijeti najmanje 10 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je Davida Komšića (20), ubojicu 19-godišnje Kristine Krupljan prijavila za kazneno djelo teškog ubojstva prema članku 111. Kaznenog zakona, stavci 2., 3. i 4.

Navedenim stavcima propisuje se kako će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kazniti onoga tko ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili društvene smetnje ili trudnoće, ubije blisku osobu koju je već ranije zlostavljao ili onoga tko drugog ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

Podsjetimo, Kristina je ubijena u srijedu oko 22 sata u zagrebačkom naselju Volovčica, a njezino je tijelo pronađeno u automobilu na parkiralištu ispred zgrade u kojoj je živjela.

Kristina Krupljan je više od 30 puta ubodena nožem, doznaje se u policiji, a opisom kaznenog djela za koje je prijavljen ubojica David Komšić potvrđena je sumnja da je djevojka u vrijeme ubojstva bila trudna.

Ubojica nije bio pod utjecajem alkohola

Kriminalističko istraživanje pokazalo je i da ubojica u vrijeme zločina nije bio pod utjecajem alkohola.

Policija je ranije izvijestila da se Komšić sam predao, iako je neposredno nakon što je u srijedu navečer izbo djevojku u automobilu parkiranom na zagrebačkoj Peščenici, otišao s mjesta zločina.

Prema pisanju medija njihov odnos bio je problematičan duže vrijeme zbog čega je Komšić imao i sudsku zabranu pristupa djevojci. Mediji navode i da je djevojka jutro prije ubojstva davala iskaz tužiteljstvu zbog prometne nesreće u kojoj se automobil u kojem je bio Komšić s prijateljima zabio u njen automobil.

Sindikat: Policija nije zakazala

Komšić je priveden na ispitivanje u državnom odvjetništvu, nakon čega će sudac istrage odlučiti o istražnom zatvoru. U DORH je došao i Ivo Komšić, Davidov otac.

Sindikat policijskih službenika (SPS) u petak je izvijestio da u ovom slučaju nije zakazala policija, podsjećajući da je mladić koji ju je usmrtio prošle godine prijavljen jer je automobilom pregazio pješaka, ali mu država "izricanjem adekvatne i brze kazne" nije pokazala da je "njegovo ponašanje zabranjeno i društveno neprihvatljivo". (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene