Epruveta, ilustracija (Foto: Getty images)
Epruveta, ilustracija (Foto: Getty images)

Zbog sprječavanja dokazivanja policija je kazneno prijavila 36-godišnjeg liječnika iz Virovitice, koji je podmetnuo svoje uzorke krvi i urina kako bi od prekršajne odgovornosti 'izvukao' svoga brata, koji je u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću.


Virovitičko-podravska policija u petak je priopćila kako je istragom utvrdila da je spomenuti liječnik 30. ožujka, u večernjim satima dok je bio izvan službe, s bratom došao u prostorije županijskog Zavoda za hitnu medicinu gdje je zaposlen.

Vezani članci Marijana Peček-Vidaković (Foto: Vijesti Nove TV u 14) Liječnica kojoj je pacijent prijetio jer ga je prijavila policiji: "Stavljeni smo u minsko polje" Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Virovitice (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Virovitice: "Onaj tko je ukrao novac, bio mrtav ili živ, za mene je lopov"

Naime, njegov brat je istoga dana u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću, pa je Općinsko državno odvjetništvo naložilo izuzimanje njegove krvi i urina radi analize na alkohol.

Kako bi otežao dokazivanje tog prekršaja, osumnjičeni je iskoristio svoju liječničku dužnost te je bez znanja ostalog medicinskog osoblja podmetnuo svoje uzorke krvi i urina, koji su zatim zapakirani i poslani na vještačenje u Zagreb.

Kazneni zakon propisuje da će se kaznom zatvora od jedne do osam godina kazniti onaj tko s ciljem da navede na davanje lažnog iskaza ili da spriječi ili oteža dokazivanje u prekršajnom postupku te uporabi silu, prijetnju ili kakav drugi oblik prisile ili im obeća, nudi ili dade dar ili kakvu drugu korist. (Hina)