Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liječnica i sestra osuđene za smrt djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud u Križevcima danas je nepravomoćno na po godinu i pol zatvora osudio sestru Nedeljku Turčinović i liječnicu Dubravku Puljević, koje su bile u službi u Hitnoj pomoći 27. listopada prošle godine, kad je od napadaja astme umrla 11-godišnja Tena Šurina.

Medicinska sestra i liječnica osuđene su za nepružanje pravodobne medicinske pomoći jer nisu poslale automobil Hitne pomoći iz Križevaca do sela Raščana na poziv majke djevojčice, koja je imala težak napadaj astme. 

Pročitajte i ovo Maria Silvia Chică Roşa Užas u Rumunjskoj Obrat u istrazi brutalnog ubojstva osmogodišnje Marije: Muškarac koji ju je silovao i ubio ipak nije njezin ujak Nora Šitum Strašni lav Lavica Nora danas bi slavila 17. rođendan: Roditelji objavili dirljivu poruku

Djevojčica je nakon toga umrla u Općoj bolnici u Koprivnici.

Sutkinja Mirjana Nemec je, donoseći presudu, rekla da sud vjeruje djevojčicinoj majci, t.j. njezinu opisu događaja. 

Ona je, naime, rekla da joj je sestra Turčinović kazala da ponovi terapiju i odbila je izlazak na intervenciju čak dva puta, nakon čega je majka sama prevezla djevojčicu u Hitnu, no bilo je prekasno.

Obrazlažući presudu za drugookrivljenicu, liječnicu Puljević,
sutkinja je rekla da je sud uzeo u obzir da ju sestra nije obavijestila o razgovoru s majkom niti zatražila njezino mišljenje o intervenciji. 

Sutkinja, međutim, smatra da je liječnica morala znati za poziv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene