Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natučen mozak

Lepoglavski napadač na Pukanićeva atentatora optužen za pokušaj ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvorenik koji je u dvorištu kaznionice u Lepoglavi u ožujku ove godine nekoliko puta utegom u glavu udario Roberta Matanića, jednog od osuđenika za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, varaždinsko tužiteljstvo optužilo je za pokušaj ubojstva, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Riječ je o 25-godišnjem Dariju Šišakoviću koji je Matanića 19. ožujka izudarao metalnim utegom po desnoj strani glave. Iako su ga pravosudni policajci spriječili da dokrajči Matanića Šišaković mu je slomio kosti lubanje te natukao mozak zbog čega je završio u komi. Matanić se nije oporavio ni nakon nekoliko operacija pa se i dalje nalazi u zatvorskoj bolnici.

Pročitajte i ovo Damir Kosmač Ubojica na slobodi Pred djecom nasmrt zatukao ženu i tijelo bacio u Savu, a onda je počinio novi užasni zločin - batom za meso premlatio ljubavnika Ivica Vlakić ivica vlakić Deset puta izbo brata nožem: Podignuta optužnica za pokušaj ubojstva protiv bivšeg dogradonačelnika

Prema pisanju medija Šišaković se prije pokušaja ubojstva u Lepoglavi družio s Matanićem i zajedno su vježbali pa nije poznato zbog čega mu je u ožujku iznenada prišao s leđa i napao ga u zatvorskom krugu.

Sukob u zatvoru: Ubojica Ive Pukanića dobio utegom u glavu, u životnoj je opasnosti

Šišaković je u Lepoglavi završio zbog ubojstva iz koristoljublja zagrebačke profesorice Dijane Čulibrk koju je 2011. u njenom stanu usmrtio džepnim nožićem. Iz stana je potom uzeo televiziju, laptop i nakit, a na suđenju je kazao da je kod profesorice došao zbog 700 kuna koje joj je posudio.

Matanić je pravomoćno osuđen na 35 godina zatvora kao organizator skupine koja je ubila Pukanića i njegovog suradnika Niku Franjića na parkiralištu tjednika "Nacional" u središtu Zagreba 23. listopada 2008. (HIna)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene