Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varaždinska policija osumnjičila je četiri žene s područja Pitomače da su na području Varaždina, lažno se predstavljajući kao djelatnice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, pokušale prevariti više osoba, uglavnom starije dobi.


Policija je u petak izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad ženama starosti 54, 25, 48 i 32 godine s područja Pitomače, koje sumnjiči da su 16., 17. i 18. studenoga na području Varaždina mobitelom nazivale više osoba na njihove kućne telefone.

Vezani članci Pjevač Toni Cetinski (Foto: IN Magazin) - 4 Tony Cetinski upozorio obožavatelje da je žrtva prevare: "Molim vas da ne nasjedate..." Jessica Biel (Foto: Profimedia) Dok ju suprug navodno vara s kolegicom, ona se šeće s osmijehom na licu i prstenom na ruci

Lažno su im se predstavljale kao djelatnice HZMO-a, govoreći im kako je potrebno izvršiti provjeru novčanica u eurima koje imaju kod sebe, jer da na novčanicama nedostaju grbovi i zastave Europske unije.

Na taj su način, kažu u policiji, pokušavale osobe dovesti u zabludu da im predaju određeni iznos novca. Kako je utvrđeno, u razgovorima su govorile da će po pripremi novčanica kod njih doći bijeli kombi spomenutog HZMO-a, čiji će djelatnici preuzeti novac. (Hina)