Droga i oružje u Križevcima (Foto: MUP)
Droga i oružje u Križevcima (Foto: MUP) Foto: MUP

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 20-godišnjakom s križevačkog područja, javlja policija.


Istraga je provedena zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je osumnjičeni 34-godišnjak tijekom ove godine u dvorištu obiteljske kuće neovlašteno uzgajao konoplju tipa droga i proizvodio marihuanu radi prodaje te nedozvoljeno posjedovao automatsku pušku, streljivo, plinski pištolj i zračnu pušku. Oduzeto mu je 866,17 grama marihuane te oružje, streljivo i novac.

Vezani članci Pronađena droga, oružje i eksploziv - 1 Pronađena droga, oružje i eksploziv: U Trogiru uhićen 42-godišnjak Pokraj Garešnice pronađen labaratorij za uzgoj indijske konoplje (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 1 Na tavanu složio laboratorij za uzgoj marihuane, policija pronašla više od 100 kilograma droge

Također, sumnja se da je 20-godišnjak nedozvoljeno posjedovao marihuanu i prodavao je drugim osobama na križevačkom području. Oduzeti su mu 205 grama marihuane, digitalna vaga i novac.

Protiv obojice podnesene su kaznene prijave.