Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kovaku 10 godina za ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Šibeniku 43-godišnji Tomislav Kovak, koji je 31. siječnja ove godine u Bilicama kod Šibenika automobilom usmrtio 52-godišnjeg šibenskog poduzetnika Zorana Bujasa, danas je osuđen na deset godina zatvora.

Optužnica protiv Kovaka izmijenjena je tijekom trajanja suđenja, jer je utvrđeno da ubojstvo ipak nije bilo planirano kako je navedeno u prethodnoj optužnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zadržan na ispitivanju Pokušaj ubojstva: Pokušao ga pregaziti autom Slika nije dostupna Smrt na pruzi Poginuo pod vlakom kod postaje Borongaj

U obrazloženju presude stoji kako je Tomislav Kovak prilikom počinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv, kao i da se pokojni Bujas prema njemu grubo ponašao. Također, navodi se da je Kovak uzoran obiteljski čovjek i otac dvoje malodobne djece.

Obrana kao i županijsko državno odvjetništvo najavili su žalbe na presudu. 

>> Počelo suđenje Kovaku koji je pregazio ženina ljubavnika

Tomislav Kovak priznao je da je počinio kazneno djelo, međutim rekao je da se ono nije dogodilo na način kako je to opisano u optužnici.

Optužnica ga je teretila da je Bujasa udario automobilom te ga usmrtio pregazivši ga nekoliko puta. Inače, Kovaka se u prvoj optužnici teretilo da je ubojstvo počinio dan nakon što mu je supruga priznala preljub s ubijenim.

Sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić na zahtjev obrane djelomično je zatvorio suđenje za javnost, koja je bila izuzeta prilikom davanja iskaza privilegiranih svjedoka, Sanje Kovak i Ive Baljkasa, te prilikom iznošenja obrane, davanja mišljenja psihijatrijskog vještaka, medicinskog vještaka te analize telefonskih razgovora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene