Granični policajci iz Korenice uhvatili su dva migranta bez dokumenata u mjestu Šeganovac. Od njih su doznali da je u blizini i treći migrant.

Galerija


U utorak u 20:55 policajci Postaje granične policije Korenica na makadamskom putu u mjestu Šeganovac uhvatili su dva muškarca bez osobnih dokumenata.

Vezani članci Vozili kombi pun migranata i bježali od policije 02 Luda potjera u Slavoniji: Kombi pun migranata bježao hrpi policajaca preko dvije županije Hitna pomoć, ilustracija Liječnici se bore za život migranta iz Turske, pothlađen je i ima simtome sepse

Oni su im rekli da se u šumskom predjelu planine Plješevica, iznad naselja Šeganovac, nalazi muškarac koji se teško ozlijedio nakon pada sa stijene. O svemu je odmah obaviještena i Hitna medicinska pomoć iz Korenice te se krenulo u potragu za ozlijeđenim migrantom.

Korenički granični policajci, pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i tim Hitne medicinske pomoći nakon nekoliko propješačenih kilometara pronašli su ozlijeđenog muškarca koji je ležao na tlu.

Odmah mu je pružena prva pomoć, a potom su ga na nosilima donijeli do prve pristupačne ceste, gdje ih je čekalo vozilo Hitne medicinske pomoći. Nakon pregleda u Općoj bolnici u Gospiću utvrđeno je kako je teže ozlijeđen te je na daljnje liječenje upućen u KBC Rijeka, gdje je i zadržan.

Kako Hina saznaje u KBC-u Rijeka pacijent je u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti je, stabilan, urednog kontakta, sporazumijeva se na engleskom jeziku, a pri padu je zadobio višestruke ozljede prsnog koša i zdjelice.

"Utvrđeno je da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihova identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu", priopćeno je iz PU ličko-senjske.

Prema neslužbenim informacijama sva su trojica migranata najvjerojatnije državljani Indije. (Hina,M.V.)

Apokaliptične scene u Venezueli: Stanovnici panično bježe u Kolumbiju, gaze preko rijeke kako bi došli do hrane i lijekova