Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao sa stijene

Kod Korenice spašen teško ozlijeđeni migrant, prevezen u riječku bolnicu

Spašavanje teško ozlijeđenog migranta (Foto: MUP)1
Spašavanje teško ozlijeđenog migranta (Foto: MUP)1 MUP
Aktualno Galerija Spašavanje teško ozlijeđenog migranta (Foto: MUP)1 Spašavanje teško ozlijeđenog migranta (Foto: MUP)1 Foto: MUP Spašavanje teško ozlijeđenog migranta (Foto: MUP) Spašavanje teško ozlijeđenog migranta (Foto: MUP) Foto: MUP +0 Spašavanje teško ozlijeđenog migranta (Foto: MUP)2 Galerija 1/3 >>
Granični policajci iz Korenice uhvatili su dva migranta bez dokumenata u mjestu Šeganovac. Od njih su doznali da je u blizini i treći migrant.

U utorak u 20:55 policajci Postaje granične policije Korenica na makadamskom putu u mjestu Šeganovac uhvatili su dva muškarca bez osobnih dokumenata.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Osvrnuo se i na Milanovića Božinović o migrantima koji dolaze u Hrvatsku: "Oni kod nas dobiju 20 eura. Nemamo miigrantski problem" Mladen Matovinović - Uživo s granice - 6 Krvavi obračun u divljem kampu Policija u noći vratila više stotina migranata s hrvatske granice: "Nose noževe, sablje. Kažu da im treba za kretanje po prirodi"

Oni su im rekli da se u šumskom predjelu planine Plješevica, iznad naselja Šeganovac, nalazi muškarac koji se teško ozlijedio nakon pada sa stijene. O svemu je odmah obaviještena i Hitna medicinska pomoć iz Korenice te se krenulo u potragu za ozlijeđenim migrantom.

Korenički granični policajci, pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i tim Hitne medicinske pomoći nakon nekoliko propješačenih kilometara pronašli su ozlijeđenog muškarca koji je ležao na tlu.

Odmah mu je pružena prva pomoć, a potom su ga na nosilima donijeli do prve pristupačne ceste, gdje ih je čekalo vozilo Hitne medicinske pomoći. Nakon pregleda u Općoj bolnici u Gospiću utvrđeno je kako je teže ozlijeđen te je na daljnje liječenje upućen u KBC Rijeka, gdje je i zadržan.

Kako Hina saznaje u KBC-u Rijeka pacijent je u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti je, stabilan, urednog kontakta, sporazumijeva se na engleskom jeziku, a pri padu je zadobio višestruke ozljede prsnog koša i zdjelice.

"Utvrđeno je da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihova identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu", priopćeno je iz PU ličko-senjske.

Prema neslužbenim informacijama sva su trojica migranata najvjerojatnije državljani Indije. (Hina,M.V.)

Aktualno Apokaliptične scene u Venezueli: Stanovnici panično bježe u Kolumbiju, gaze preko rijeke kako bi došli do hrane i lijekova Stanovnici Venezuele bježe u Kolumbiju (Foto: AFP) Stanovnici Venezuele bježe u Kolumbiju (Foto: AFP) Foto: Afp Stanovnici Venezuele bježe u Kolumbiju (Foto: AFP) Stanovnici Venezuele bježe u Kolumbiju (Foto: AFP) Foto: Afp Stanovnici Venezuele bježe u Kolumbiju (Foto: AFP) Stanovnici Venezuele bježe u Kolumbiju (Foto: AFP) Foto: Afp Stanovnici Venezuele bježe u Kolumbiju (Foto: AFP) Stanovnici Venezuele bježe u Kolumbiju (Foto: AFP) Foto: Afp Stanovnici Venezuele bježe u Kolumbiju (Foto: AFP) Stanovnici Venezuele bježe u Kolumbiju (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Stanovnici Venezuele bježe u Kolumbiju (Foto: AFP) Svijet Apokaliptične scene u Venezueli: Stanovnici panično bježe u Kolumbiju, gaze preko rijeke kako bi došli do hrane i lijekova 1/6 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene