Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Sisku danas je nepravomoćno osudio Josu Gregurića na dvije godine zatvora zbog ubojstva nepokretne kćeri Marijane.


Joso Gregurić danas je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog ubojstva svoje nepokretne kćeri.

Vezani članci Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti Policija uhitila članove obitelji napadača iz Pariza, objavljen i video njegova smaknuća Karlo Vuksan osuđen zbog ubojstva susjede (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) - 4 Iz koristoljublja brutalno ubio susjedu: Karlo Vuksan osuđen na 30 godina zatvora

Gregurić je 8. listopada prošle godine  ubrizgavanjem u krv otopine tableta, te rezanjem krvnih žila na lijevoj ruci odlučio prekinuti patnje svoje kćeri Marijane, koja je nakon višekratnih operacija na mozgu, tri godine vegetirala.

>> 'Ne znam jesam li kriv, to zna samo dragi Bog'

Zatim je pokušao presudit i sebi, ali mu je pomoć na vrijeme pružena. Nakon ubojstva Gregurić je policiji rekao da više nije mogao gledati agoniju svoje kćeri te da se stoga odlučio na ovaj potez.

Kako hrvatsko zakonodavstvo ne poznaje kazneno djelo ubojstva iz samilosti, prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, Greguriću se sudilo prema članku 90. Kaznenog zakona, koji za ubojstvo predviđa kaznu zatvora od najmanje pet godina. Treba uzeti u obzir kako je ovo tek nepravomoćna presuda te pričekati presudu prvog stupnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook