Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Ocu koji je iz samilosti ubio nepokretnu kćer dvije godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Sisku danas je nepravomoćno osudio Josu Gregurića na dvije godine zatvora zbog ubojstva nepokretne kćeri Marijane.

Joso Gregurić danas je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog ubojstva svoje nepokretne kćeri.

Pročitajte i ovo Ilustracija, ubod komarca Zapadna Australija Širi se smrtonosna bolest: Zdravstvena organizacija izdala upozorenje putnicima i lokalnom stanovništvu Alice Wood tragična smrt Pregazila zaručnika nakon svađe pa lagala da je riječ o nesreći: "Osoba kojoj je najviše vjerovao je osoba koja mu je oduzela život"

Gregurić je 8. listopada prošle godine  ubrizgavanjem u krv otopine tableta, te rezanjem krvnih žila na lijevoj ruci odlučio prekinuti patnje svoje kćeri Marijane, koja je nakon višekratnih operacija na mozgu, tri godine vegetirala.

>> 'Ne znam jesam li kriv, to zna samo dragi Bog'

Zatim je pokušao presudit i sebi, ali mu je pomoć na vrijeme pružena. Nakon ubojstva Gregurić je policiji rekao da više nije mogao gledati agoniju svoje kćeri te da se stoga odlučio na ovaj potez.

Kako hrvatsko zakonodavstvo ne poznaje kazneno djelo ubojstva iz samilosti, prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, Greguriću se sudilo prema članku 90. Kaznenog zakona, koji za ubojstvo predviđa kaznu zatvora od najmanje pet godina. Treba uzeti u obzir kako je ovo tek nepravomoćna presuda te pričekati presudu prvog stupnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene