Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ne znam jesam li kriv, to zna samo dragi Bog', rekao je pred vijećem Županijskog suda u Sisku Joso Gregurić (57), kojeg optužnica tereti za ubojstvo svoje teško bolesne i nepokretne kćeri Marijane (23).


U nastavku suđenja osumnjičeni Joso Gregurić je izjavio kako je razumio optužnicu, a na pitanje osjeća li se krivim, odgovorio je:

Vezani članci Očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Teška prometna nesreća u Sisku: Automobilom naletio na 74-godišnjakinju na pješačkom prijelazu Josip Gazilj, načelnik PP Mali Lošinj Načelnik PP Mali Lošinj za Dnevnik Nove TV: "Imamo dovoljno materijalnih dokaza. Zasad nije utvrđena povezanost između osumnjičenog i ubijene djevojke"

'Ne znam da li sam kriv, to zna samo dragi Bog', rekao je Gregurić.

>>Sisak: Na sudu otac koji je ubio teško bolesnu kći
 

Branitelj optuženoga Branko Posavčić je napomenuo kako osumnjičeni nije bio svjestan što radi, te smatra da postoje svi uvjeti da se oslobodi optužbe.

'Sva dokumentacija, materijalni dokazi, vještačenja i izjave svjedoka upućuju kako je djelo počinjeno u posebnim okolnostima. Razumijem postupak oca, koji je nastojao prikratiti muke kćeri, ali Kazneni zakon ne poznaje privilegirano ubojstvo, jer žrtva nije mogla ispoljiti svoju volju. Prema tome, njegov čin ima sva obilježja kaznenog djela ubojstva', obrazložio je optužnicu zamjenik ŽDO-a Marijan Zgurić.

Kako je napomenula predsjednica sudskog vijeća Melita Avedić, iz sve dokumentacije proizlazi kako je u vrijeme počinjenja djela okrivljeni bio bitno smanjeno ubrojiv. Na prijedlog obrane, na idućem će ročištu psihijatrijski vještak pojasniti termin 'pravnička kategorija ubrojivosti', koji se koristi u nalazu. Podsjećamo, Gregurić je 8. listopada prošle godine oko 3 sata ubrizgavanjem u krv otopine tableta, te rezanjem krvnih žila na lijevoj ruci odlučio prekinuti patnje kćeri, koja je nakon višekratnih operacija na mozgu, tri godine vegetirala. Na isti je način pokušao i sebi oduzeti život, ali mu je pomoć na vrijeme pružena i preživio je.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook