Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iz Njemačke u motel 'Plitvice' po krivotvorene eure

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica mladića iz Njemačke uhićeni su na graničnom prijelazu Bregana s krivotvorenim eurima i bugarskim dokumentima koje su nabavili od nepoznatog muškarca u motelu Plitvice kraj Zagreba.

Zagrebačka policija objavila je da su njemački državljani u dobi od 24 i 21 godine uhićeni i privedeni istražnom sucu zbog kaznenih djela krivotvorenja novca i isprava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Davor Božinović na Plitvicama politizacija obljetnice "Htjeli smo izbjeći ispade i politički šou": Božinović objasnio zašto Milanovića nisu pozvali na Plitvice

Prema policijskom izvješću, prvoosumnjičeni je 15. rujna u Koelnu unajmio automobil i s drugoosumnjičenim, te s nevjenčanom suprugom i jednim prijateljem krenuo u Ljubljanu. Tamo se susreo s nepoznatim muškarcem, a potom su, svaki u svom automobilu, krenuli prema slovensko-hrvatskoj granici, gdje su dvojica osumnjičenika prešli u automobil nepoznatog muškarca koji ih je odvezao do motela Plitvice.

Tu su dvojica Nijemaca od neznanca za 14.000 eura kupili 80
krivotvorenih novčanica od 500 eura (ukupno 40.000 eura), te bugarsku vozačku dozvolu, osobnu iskaznicu i putovnicu. Dokumenti su bili na ime 26-godišnje osobe kojoj su krivotvorine trebali predati u Trstu.

Osumnjičeni su se taksijem vratili na granični prijelaz Bregana, gdje su policajci otkrili da mladi Nijemci kod sebe imaju veći iznos novca i bugarske dokumente. Prvim vještačenjima odmah je utvrđeno kako je riječ o krivotvorinama, pa je dvojac uhićen, dok su nevjenčana supruga i prijatelj prvoosumnjičenog pušteni na slobodu, jer je utvrđeno da nisu počinili nikakvo kazneno djelo.

Dvojica osumnjičenih zadržani su u pritvoru zagrebačkog Županijskog suda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene